У Києві затримали помічника нардепа, який працює російським агентом

У Києві затримали помічника нардепа, який працює російським агентом .

У Києві затримали помічника нардепа, який працює російським агентом . Фото: скріншот з відео

Події
05 липня 2022 12:01

На жаль, колаборанти, які допомагають окупантам є і серед представників влади. Нещодавно Служба безпеки України викрила російського агента "Атланта", який працював помічником народного депутата. Його підозрюють у державній зраді.

Про це повідомив речник СБУ Артем Дехтяренко.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Помічник-консультант народного депутата України співрацював з російським ФСБ і здійснював розвідувально-підривну діяльність в органах влади. 

Чоловіка вдалося викрити контррозвідці СБУ у Києві. Як з'ясувалося, посадовця завербував співробітник 9-го управління 5 служби ФСБ Юрій Водолазкий, коли той їздив до Москви. Через деякий час російський агент вийшов на зв'язок зі своїм "керівником" Дмитром Зубарєвим і почав здійснювати протиправну діяльність. Зокрема з 2017-2019 року зрадник передавав розвіддані про міжнародну співпрацю, внутрішньополітичний курс, зміцнення кордону з РФ та інформацію щодо проведення АТО/ООС на сході України.

Як зізнався "Атлант", він передавав своєму куратору актуальну інформацію за запитом 1-2 рази на тиждень. За співпрацю з ворогом чоловік одержував від російських спецслужб від 1,5 до 4 тисяч доларів, тоді як у Верховній Раді працював безкоштовно.

У Парламенті чоловік був секретарем робочої групи з питань розвитку державної прикордонної політики. Для збору інформації колаборант використовував широке коло особистих знайомств і статус помічника чинного нардепа.

Чоловіку оголошено про підозру та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Досудове розслідування вже закінчили, тепер цією справою займатиметься суд.

Нагадаємо, раніше Vgorode писав, що в Україні заарештували активи бізнесу російського олігарха, який має зв'язок з керуючою верхівкою РФ. Він володіє 32% від активів турагентства, яке є одним з найпопулярніших в Україні.

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

"Підсумки дня. Новини України та світу" - о 22:00 пишемо добірку про те, що важливого відбулося протягом дня.
Vgorode.ua Київ - усе, що стосується нашого міста.
"Диван зачекає" - куди ходити у Києві, та як розважатися.
"Сова" - кращі добірки кіно, серіалів, та музики.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах