Реакція мережі на заборону на виїзд з місця проживання військовозобов'язаних українців

Реакція мережі на заборону виїзду з місця проживання військовозобов'язаних українців.

Реакція мережі на заборону виїзду з місця проживання військовозобов'язаних українців. Фото: unsplash.com

Події
05 липня 2022 16:58

Сьогодні, 5 липня, у Генштабі Збройних Сил України підтвердили, що в країні буде запроваджено заборону на виїзд військовозобов'язаних громадян з місця проживання без відповідної довідки від військкомату.

Деталей щодо цієї заборони ще немає, але більшість користувачів мережі вважає, що вона має на увазі заборону на виїзд із населеного пункту у будь-яких справах, а не лише при переїзді та зміні місця проживання. Пояснити ці моменти Генштаб ВСУ обіцяє трохи згодом.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Цю новину громадськість сприйняла різко та одразу ж розкритикувала. Під постом на Facebook-сторінці Генштабу з'явилося багато гнівних коментарів, а окремо щодо цих обмежень висловились і деякі народні депутати.

Реакція користувачів мережі

Зокрема, люди незадоволені таким рішенням, оскільки це обмежить їхню свободу пересування та змусить відстоювати величезні черги до військкоматів, щоб виїхати з населеного пункту навіть на кілька годин. Вони також зазначають, що це погано позначиться на економіці, оскільки багатьом підприємцям потрібно виїжджати на закупівлі та з інших причин, щоби вести свій бізнес і виробництво не зупинилося.

Ще люди побоюються, що це стане перепоною для волонтерів, які регулярно пересуваються різними областями, щоб надати гуманітарну та іншу допомогу людям, які потрапили у скрутне становище.

Причинами для занепокоєння ще стали питання, як чоловікові відвезти свою сім'ю до безпечного місця або як відвідати родину та родичів у інших регіонах.

Реакція мережі на заборону на виїзд з місця проживання військовозобов'язаних українців фото 1Реакція мережі на заборону на виїзд з місця проживання військовозобов'язаних українців фото 1

Реакція мережі на заборону на виїзд з місця проживання військовозобов'язаних українців фото 2 1Реакція мережі на заборону на виїзд з місця проживання військовозобов'язаних українців фото 2

Реакція мережі на заборону на виїзд з місця проживання військовозобов'язаних українців фото 3 2Реакція мережі на заборону на виїзд з місця проживання військовозобов'язаних українців фото 3

Як відреагували народні депутати

Розкритикували цю ідею вже кілька нардепів із фракції "Слуга народу".

Зокрема, Роман Грищук висловив невдоволення та зазначив, що ця новина спровокувала "бунт" у соціальних мережах. Також він заявив, що наказ у такому вигляді буде неможливо реалізувати і його треба змінити.

З такими словами виступила і Роксолана Підласа. Вона назвала заборону на виїзд для всіх військовозобов'язаних дурістю, яка "викличе соціальний вибух та крах економіки". Вона заявила, що як депутат докладе зусиль, щоб "змінити законодавство, яке зробило прийняття такої марення можливим".

Пост нардепа Роксолани Підласою.Пост нардепа Роксолани Підласою. Фото: facebook.com/roksolana.pidlasa

Ще один нардеп Макс Бужанський виступає за зміну законодавства, щоб чоловіки змогли без довідки від військкоматів залишати місце проживання.

Водночас він висловився і про постановку жінок на військовий облік. На його думку, слід скоротити перелік спеціальностей, які підлягають обліку у військкоматах, якщо жінки армії не потрібні. А якщо потрібні – "то не треба брехати", зазначив Бужанський.

Посада нардепа Макса Бужанського.Посада нардепа Макса Бужанського. Фото: facebook.com/people/Max-Buzhanskiy
Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах