Карта бойових дій в Україні 6 липня

Карта бойових дій в Україні 6 липня.

Карта бойових дій в Україні 6 липня. Фото: suspilne.media

Події
06 липня 2022 08:29

6 липня в Україні розпочалась 133-я доба війни з російським агресором, який нищить українські міста та намагється досягти своїх вигаданих цілей. РФ не відмовляється від прагнення змінити режим в Києві та знищити суверенітет держави, незважаючи на військові невдачі. Зокрема і секретар Ради безпеки Росії Микола Патрушев 5 липня заявив, що російська "військова операція" в Україні триватиме, доки цілі РФ щодо захисту цивільного населення від "геноциду", "денацифікації" та демілітаризації України не будуть досягнуті, а Україна не погодиться зберегти постійний нейтралітет між Росією та НАТО. Проте українській воїни обороняють свою державу і готові боротися з окупантами далі.

Vgorode традиційно публікує карту бойових дій в Україні за даними 6 липня.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Російські сили наразі найбільше спрямовані на сході України. На цьому напрямку вони мають певні переваги і намагаються йти в наступ. Але українські військові відбивають атаки та знищують техніку окупантів. Незважаючи на авіаудари та штурм, ЗСУ відкинули окупантів у районі населеного пункту Долина та завдали  значних втрат ворожим силам під час їх невдалого наступу в районах населених пунктів Верхньокам'янське, Білогорівка та Григорівка. Окрім цього, як повідомляє Генеральний штаб ЗСУ, окупанти вели штурмові дії в районі населеного пункту Новолуганське, проте там також не досягли успіху і відійшли. Наші воїни зупинили також ворожий наступ у районі Спірного та відбили атаку неподалік Вершини.

Карта бойових дій в Україні 6 липня.Карта бойових дій в Україні 6 липня. Фото: www.understandingwar.org

Учора, 5 липня, російські війська продовжили наступальні дії на північний захід і схід від Слов'янська. Ворог продовжив наносити артилерійські удари по українських позиціях на південний схід від Ізюма та обстріляв Діброве, Долину, Адамівку, Богородичне, Мазанівку та Криву Луку неподалік Слов'янська. Мер міста Вадим Лях повідомив, що російські росіяни запустили ракету і безпосередньо по Слов'янську, через що мінімум дві людини загинули.

Російські війська продовжили просування на захід від Лисичанська та кордону Луганської області в напрямку Сіверська. Деякі російські джерела заявили, що окупанти проводять розмінування та очищення Сєвєродонецька та Лисичанська, щоб розширити свій контроль та адміністративну присутність у цьому районі та продовжувати використовувати його як базу для майбутніх наступальних дій на захід.

Армія РФ продовжила проводити наступальні дії на південний схід від Бахмута та здійснила наземний штурм Новолуганського і Вершини, а також обстріляли українські позиції між Новолуганським і Бахмутом в районі Кодема та селища Зайцеве. ЗСУ відновили контроль над населеним пунктом Солодке, який знаходиться приблизно за 30 кілометрів від Донецька.

Карта бойових дій в Україні 6 липня.Карта бойових дій в Україні 6 липня. Фото: www.understandingwar.org

За минулу добу російські війська продовжили обмежені наземні наступи на північ від Харкова. Наразі вони зосереджені на утриманні оборонних позицій та відбитті наступу українських військ.  Біля населеного пункту Соснівка окупанти провели невдалий наступ. Також ЗСУ відбили штурмові дії росіян на Прудянку, Дементіївку та Питомник.

Карта бойових дій в Україні 6 липня.Карта бойових дій в Україні 6 липня. Фото: www.understandingwar.org

На Південній осі окупанти так само віддали перевагу утриманню оборонних рубежів і відбиттю контрнаступів української армії. ОК "Південь" повідомляє, що в Херсонській області ЗСУ вдарили по скупченню військових РФ у районі Правдино з гелікоптерів та знищили склад пально-мастильних матеріалів. Також за вчора українські захисники відобразили контратаку посиленого взводу супротивника в районі Лозового у Херсонській області. Однак хто наразі контролює місцевість навколо Лозового та Давидового Броду - не зрозуміло. Українські сили, ймовірно, тримають лише частину цієї території.

Карта бойових дій в Україні 6 липня.Карта бойових дій в Україні 6 липня. Фото: www.understandingwar.org

Зазначимо, що влада РФ має намір тримати контроль над українськими енергетичними активами. 5 липня Центр "Український опір" повідомив, що ворог хоче переукомплектувати Запорізьку атомну електростанцію російськими працівниками і відключити АЕС від української енергомережі до кінця вересня, що свідчить про намір російської влади повністю перенаправити українську енергію в РФ.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах