Балерина Національної опери взяла до рук зброю і стала на захист Києва

Балерина Національної опери взяла до рук зброю і стала на захист Києва.

Балерина Національної опери взяла до рук зброю і стала на захист Києва. Фото: Олеся Воротник

Події
06 липня 2022 10:07

Киянка Олеся Воротник 13 років займалася танцями та стала балериною Національної опери України. Проте ніхто не міг подумати, що тендітна дівчина-танцівниця візьме до рук зброю та піде захищати Батьківщину.

Олеся Воротник покинула трупу і вступила до лав армії. Її чоловік загинув три роки тому під час бойових дій на Донбасі, тож вона продовжує його справу.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Про сміливу захисницю України написало видання The Economist.

Зараз Олесі Воротник 30 років. Перед тим як стати професійною балериною вона навчалася в Київському хореографічному училищі. Проте ще однією частиною її життя стала військова служба. Вона була дружиною військового, подружжя виховувало сина. Чоловік Олесі пішов воювати на Донбас і загинув під час важкого бою.

Балерина Національної опери взяла до рук зброю і стала на захист Києва.Балерина Національної опери взяла до рук зброю і стала на захист Києва. Фото: Oleksandra Zlunitsyna

Коли почалося повномаштабне вторгнення РФ в Україну, Олеся точно знала що не поїде за кордон і була готова захищати країну. За її словами, стріляти - це її хобі. 

Тож з лютого дівчина покинула балет і приєдналася до захисників, стояла на одному з блокпостів, тримаючи в руках АК-47. Олеся Воротник згадує перші кілька днів війни, говорячи, що це був суцільний хаос. Щоб хоч якось допомогти мирним мешканцям побороти паніку, дівчина вирішила провести евакуацію мирних жителів. Вона дізналася, на яких дорогах ще немає російських військ і почала вивозити жінок з дітьми.

Через деякий час тендітна Олеся вирішила приєднатися до військового резерву країни і вступила до військ територіальної оборони. Згадує - потрапити туди було нелегко, бо було дуже багато бажаючих. Перевагу, звичайно ж, надавали чоловікам із військовим досвідом. 

Олеся Воротник говорить, що захоплення балетом допомогло їй не боятися викликів, які могли виникнути в армії. За її словами, балет прищеплює дисципліну, розвиває силу духу і вчить терпіти біль.

- Взуття незручне, боляче стояти на пальцях. Твої ноги кровоточать. Але ти вчишся танцювати через усе це, - пояснює захисниця. 

Тож Олеся не здалася і чекала в черзі у місцевому кадровому бюро доки її приймуть. Врешті-решт її взяли до ТрО і поставили на охорону одного з районів Києва. Пані Воротник згадує, що страх перед диверсантами був всюди. Одного дня, під час чергової евакуації цивільних, російські війська почали обстрілювати Житомирську трасу, тож дівчина була змушена використовувати звивисті сільські провулки, щоб втекти від обстрілів.

Олеся Воротник поділилася, що після початку бойових дій на сході України у 2014 році, вона на деякий час взяла паузу в танцях і поїхала на Донбас. Тоді вона побачила війну на власні очі та передала місцевим бібліотеками книжки українською мовою про Голодомор. Вона зробила це з метою виховання знань про Україну та гордість за неї.

Пані Олеся впевнена, що кожен громадянин України відіграє свою роль. Пані Воротник знає, що її можуть у будь-який час призвати на службу. Вона продовжує тренуватися у стрільбі та займається волонтерством.

У червні Олеся Воротник вирішила повернутися до танців, так як Київщина вже давно звільнена від ворога. Незабаром балерина буде виступати у виставі "Бабка" ("Die Libelle") композитора Йозефа Штрауса. Як говорить  балетмейстер Національної опери Віктор Литвинов, головна риса характеру Олесі - це її мужність. 

Нагадаємо, раніше Vgorode розповідав про 10-річну дівчинку, яка збирає гроші для ЗСУ, граючи з киянами у шашки. Вона є чемпіонкою у цьому виді спорту, тож ще жодного разу не програвала. За гру перехожі залишають дівчинці вільний донат. Таким чином маленька благодійниця зібрала тисячі гривень для армії.

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

"Підсумки дня. Новини України та світу" - о 22:00 пишемо добірку про те, що важливого відбулося протягом дня.
Vgorode.ua Київ - усе, що стосується нашого міста.
"Диван зачекає" - куди ходити у Києві, та як розважатися.
"Сова" - кращі добірки кіно, серіалів, та музики.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах