За допомогою фейкового ресторану у Києві аферисти розводили чоловіків на гроші

За допомогою фейкового ресторану у Києві аферисти розводили чоловіків на гроші.

За допомогою фейкового ресторану у Києві аферисти розводили чоловіків на гроші. Фото: 24tv.ua

Події
07 липня 2022 20:28

Обманом шахраї домоглися того, що люди залишали великі суми грошей за їжу в неіснуючому ресторані, який був підробкою.

Шахраї розводили у Києві на гроші чоловіків, які бажають познайомитися в інтернеті. Підштовхували їх до купівлі дорогої їжі та напоїв. При  цьому їжі могло взагалі не бути.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Оригінальну схему заробітку вигадала група молодих людей. Вони публікували в соціальній мережі "Тіндер" оголошення від імені дівчат, які шукали заможного чоловіка. Облікові записи, зрозуміло, були липовими. На оголошення реагували чоловіки та запрошували дівчат на побачення до ресторану. Дівчата, які грають роль приманки, справді приходили.

Ціни у ресторані були надмірно завищені. Так, у закладі порція олів'є коштувала 1000 гривень. Після замовлення майже одразу дзвонив телефон, дівчата казали, що їм терміново треба кудись від'їхати, просили загорнути їжу із собою, а кавалери отримували рахунок на 5-20 тисяч гривень. При цьому в пакунках з їжею або взагалі нічого не було, або там була їжа та алкоголь із найближчого супермаркету.

Прокуратура виявила 8 постраждалих від шахраїв, але це лише ті, хто заявив про обман. Ймовірно, набагато більше за тих, хто мовчки заплатив за рахунками і нікуди не звертався. Ресторан закрила поліція ще у грудні, зараз на його місці працює інший заклад.

Головному організатору афери, буряту – громадянинові Росії, загрожує до 12 років ув'язнення. А ось дівчатам, які приманювали клієнтів, швидше за все, нічого не загрожує.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах