Голова Міноборони України назвав три сценарії завершення війни

Голова Міноборони України назвав три сценарії завершення війни.

Голова Міноборони України назвав три сценарії завершення війни. Фото: novy.tv

Події
09 липня 2022 07:16

Міністр оборони України Олексій Резніков озвучив три можливі сценарії завершення війни з Росією серед яких розвал РФ, перемога України на полі бою та черговий нібито "жест доброї волі РФ".

Про це заявив міністр оборони України Олексій Резніков на конференції Forbes Ukraine "Будуємо разом" у п'ятницю, 8 липня.

За словами міністра, перший сценарій буде приблизно такий самий, як і "good will", "добра воля" росіян, яку було оголошено, коли вони втекли з Київщини, Чернігівщини, Сумщини та острова Зміїний. Відповідно, я думаю, що він буде розбитий на кілька ланцюжків. Спочатку ми вийдемо з вами на позиції до 24 лютого поточного року, далі будуть якісь розмови щодо статусу окупованого раніше Донецька, Луганська та Криму, але за столом із нашими потужними партнерами.

До того ж Резніков наголосив, що Мінська-3 точно не буде, якісь капітуляційні домовленості теж не можливі, із дулом біля скроні ніхто не вестиме переговори.

"Варіант другий - поступово ми перемелюватимемо збройні сили Росії, тому що це насправді війна ресурсу на ресурс. Вони мають більше людей, території, танків, літаків тощо, але все несучасне, все давнє, і вони сьогодні використовують принцип м'ясорубки", - припустив Резніков.

Другий варіант досить тривалий у часі, орієнтовно до кінця цього року, можливо, із захопленням початку нового року.

Також є третій варіант, який найдраматичніший для Росії. Це повний розвал федерації, це парад сувернітетів на кілька різних суб’єктів: Татарстан, Башкирстан, Схід тощо. Глава Міноборони переконаний, що за нашого життя це точно відбудеться, але на все треба час.

Нагадаємо, раніше Vgorode повідомляв, що Данилов розповів, з якими країнами Україні потрібна спілка і що буде, якщо Путіна не стане.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах