У Києві шахрай ошукав жінку на 10 тисяч гривень, обіцяючи евакуацію з Маріуполя

У Києві шахрай ошукав жінку на 10 тисяч гривень, обіцяючи евакуацію з Маріуполя.

У Києві шахрай ошукав жінку на 10 тисяч гривень, обіцяючи евакуацію з Маріуполя. Фото: Kurkul.com

Події
09 липня 2022 14:38

У Києві судять чоловіка, який у травні обіцяв здійснити евакуацію з окупованого Маріуполя, взяв за це гроші, але допомогу не надав. Столична міська прокуратура у червні повідомила йому про підозру у заволодінні чужими коштами шляхом зловживання довірою.

27-річний шахрай взяв 10 тисяч гривень з жінки та пообіцяв вивезти її сім'ю з міста, де тривали бойові дії у більш безпечну частину України. 

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Проте, як повідомила Київська міська прокуратура, зловмисник не зробив жодних дій, направлених на реальну евакуації та навіть не збирався це робити. Він отримав винагороду та лише обіцяв жінці врятувати батьків у найближчий час.

Слідство встановило, що поки шахрай "годував" дівчину порожніми обіцянками, її батьки загинули в Маріуполі від обстрілу.

Чоловік не припинив свої шахрайські дії і надалі. Він втерся в довіру до одного з благодійних фондів і обіцяв їм купити талони на бензин за заниженою вартістю. Проте після того, як представники фонду передали йому гроші, злочинець зник.

Суд над чоловіком вже розпочався. За вчинене йому загрожує до 8 років позбавлення волі.

У Києві шахрай ошукав жінку на 10 тисяч гривень, обіцяючи евакуацію з Маріуполя.У Києві шахрай ошукав жінку на 10 тисяч гривень, обіцяючи евакуацію з Маріуполя. Фото: Киев Сейчас

Нагадаємо, раніше Vgorode писав, що у Києві діяло злочинне угрупування, члени якого крали в людей кошти під виглядом соціальної допомоги від країн ЄС. Чоловіки створили фішингові сайти, на яких люди під час реєстрації залишали дані своїх банківських карт, начебто для нарахування соцвиплати. Але шахраї, отримавши доступ до рахунків, списували з них великі суми. Таким чином злочинці привласнили собі 100 мільйонів гривень.   

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

"Підсумки дня. Новини України та світу" - о 22:00 пишемо добірку про те, що важливого відбулося протягом дня.
Vgorode.ua Київ - усе, що стосується нашого міста.
"Диван зачекає" - куди ходити у Києві, та як розважатися.
"Сова" - кращі добірки кіно, серіалів, та музики.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах