На Донбасі загинув колишній футболіст "Динамо" Сергій Баланчук

На Донеччині загинув колишній футболіст "Динамо" Сергій Баланчук.

На Донеччині загинув колишній футболіст "Динамо" Сергій Баланчук. Фото: Влад Ващук

Події
11 липня 2022 14:14

На Донеччині загинув колишній гравець київського футбольного клубу "Динамо" Сергій Баланчук, який з початку повномасштабного вторгнення РФ, 24 лютого, пішов захищати Україну.

Сергію було 47 років. Він загинув біля Бахмута на Донбасі, коли солдати РФ накрили артилерійські позиції, де він перебував.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Народився він у Києві 1975 року в сім'ї, яка не мала жодного відношення до спорту. Сергій з дитинства любив ФК "Динамо" та ходив у футбольний клас школи №170 на Оболоні разом із колишнім голкіпером Олександром Шовковським та захисниками Владиславом Ващуком та Сергієм Федоровим, пише "Динамоманія".

На Донеччині загинув колишній футболіст На Донеччині загинув колишній футболіст

У дорослому футболі Сергій дебютував у 17 років. У київському клубі він зіграв лише чотири матчі, після чого перейшов ізраїльський клуб "Маккабі" з Хайфи. У новій команді він отримав бронзові нагороди у національному чемпіонаті Ізраїлю та виграв Кубок країни, після чого повернувся до "Динамо".

Потім він грав у полтавській "Ворсклі", де Баланчук зіграв 93 матчі та забив три голи. Останнім у його кар'єрі клубом став харківський "Металіст".

Сергій завершив свою футбольну кар'єру у 28 років, у 2003 році. Після цього він здобув вищу юридичну освіту та працював за спеціальністю.

Його колега та друг дитинства Владислав Ващук написав пост, у якому згадав минуле, коли він із Сергієм ходили до школи, навчалися та грали у футбол.

За його словами, Баланчук був круглим відмінником, хоч для спортивного класу це було рідкісне явище. Дружили вони бандою, де було ще двоє хлопців. Потім життя розвело їх у різні країни, а потім Сергій раптово закінчив свою спортивну кар'єру та став адвокатом.

- Така юність, якою була у нас, - це кровний зв'язок на все життя, але розуміється це все набагато пізніше, звичайно, - зазначив Ващук.

Владислав пише, що постійно був із другом дитинства на зв'язку та знав, що Сергій вирушив воювати після повномасштабного вторгнення.

На Донеччині загинув колишній футболіст На Донеччині загинув колишній футболіст

Де і коли пройде церемонія прощання та похорону – поки не повідомляється.

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

"Підсумки дня. Новини України та світу" - о 22:00 пишемо добірку про те, що важливого відбулося протягом дня.
Vgorode.ua Київ - усе, що стосується нашого міста.
"Диван зачекає" - куди ходити у Києві, та як розважатися.
"Сова" - кращі добірки кіно, серіалів, та музики.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах