Стало відомо, скільки росіян вже подалося на українську візу

Стало відомо, скільки росіян уже подалося на українську візу.

Стало відомо, скільки росіян уже подалося на українську візу. Фото: migrapedia.org

Події
12 липня 2022 19:11

Перші громадяни Росії вже зацікавилися можливістю оформити українську візу та подали документи.

Нагадаємо, з п'ятниці, 1 липня, Україна запровадила візовий режим із Росією. Тобто з початку цього місяця, щоб громадянинові РФ потрапити на територію нашої держави, йому потрібно оформити низку документів та пройти перевірку на кордоні.

Якщо першого тижня існування візового режиму жоден росіянин не звертався за українськими візами, і про це широко написали багато ЗМІ, то другого тижня ситуація змінилася. Станом на 11 липня вже 10 громадян Росії подали документи на отримання дозволу на в'їзд до України.

Як розповів "Суспільному" представник МЗС Олег Ніколенко, вже заповнено 10 візових анкет. З них 6 – на короткострокову візу (відвідування України в приватних цілях) та 4 – на довгострокову (возз'єднання з сім'єю).

Як виявилося, податись у Росії через візовий центр поки що неможливо, єдиний шлях для росіян відвідати Україну – подати документи на візу у третіх країнах до українського консульства. 10 заявок на отримання візи було отримано у 4 країнах: Німеччині, Польщі, Киргизстані та Угорщині.

Стандартний час для отримання української візи – 10 днів, за словами Ніколенка. Проте громадянам держави-агресора доведеться чекати довше - їх перевірятимуть ретельніше, ніж представників інших країн. У розгляді заявки братимуть участь, окрім МЗС, та "інші компетентні органи України".

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах