Стало відомо, скільки військовослужбовців в Україні вважаються зниклими безвісти

Стало відомо, скільки військовослужбовців в Україні вважаються зниклими безвісти.

Стало відомо, скільки військовослужбовців в Україні вважаються зниклими безвісти. Фото: dev.ua

Події
12 липня 2022 10:06

Будь-яка війна не можлива без втрат особового складу в обох противників. Українська влада не називає точну кількість загиблих українських захисників, але є дані про кількість військових, які вважаються зниклими безвісти.

Зазначимо, що ті бійці, які зникли безвісти, ймовірно, живі та знаходяться у полоні ворога. Їхнім обміном займаються відповідні органи влади.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Уповноважений з питань осіб, зниклих безвісти за особливих обставин Олег Котенко розповів у коментарі Суспільному, скільки наразі є українських військовослужбовців, місцезнаходження яких невідоме.

За його словами, військові - це не тільки Збройні Сили України, тож цифра, яку дає Генеральний штаб - не повна. До складу військвослужбовців відноситься і Національна гвардія, і прикордонники, і СБУ.

За даними Генштабу ЗСУ, безвісти зниклими вважаються 2 тисячі військових. Але, якщо порахувати службовців з усіх інституцій, то таких людей є 7 200.

- Наприклад, полк "Азов" — це Нацгвардія і там також є безвісти зниклі. Вони не вийшли на звʼязок з рідними, коли вони вийшли з "Азовсталі", - пояснив Олег Котенко.

Уповноважений Котенко говорить, що більшість зі зниклих військових — у полоні. За його словами, є точна інформація про військових 1 батальйону 36-ої окремої бригади морської піхоти.

- Ми знаємо, що їх вивезли в Росію... Звʼязку із ними все ще немає, тому вони вважаються безвісти зниклими, - говорить Котенко.

Доля таких військових вже відома - вони обов'язково потраплять у список на обмін і повернуться додому. 

Що стосується втрат у особовому складі армії РФ, то за даними 12 липня кількість загиблих на війні окупантів складає 37 470 чоловік. 

Нагадаємо, раніше Vgorode писав, що парамедик "Тайра" Юлія Паєвська після звільнення з російського полону розповіла, у яких умовах її тримали. Вона поділилася, що знущання окупантів було важко витримати фізично та морально, але вона вижила завдяки багаторічним тренуванням з бойових мистецтв і йоги.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах