Співак Національної опери розповів, як без військового досвіду захищав Київщину

Співак Національної опери розповів, як без воєнного досвіду захищав Київщину.

Співак Національної опери розповів, як без воєнного досвіду захищав Київщину. Фото: tsn.ua

Події
14 липня 2022 22:01

Соліст Національної опери та балету Олександр Мельничук поділився історією, як добровольцем пішов захищати Київщину у перші дні повномасштабного вторгнення РФ до України.

За його словами, у перший день повномасштабної війни він зі своєю родиною та сином виїхав з Києва до Бучанського району, сподіваючись, що там буде безпечніше і вони не потраплять у "найгарячіші точки". Проте все виявилося навпаки – сім'я потрапила майже на лінію фронту, де йшли активні бойові дії.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Олександр Олександрович не мав військового досвіду, проте розумів, що треба йти на захист території. Тому співак зголосився добровольцем і разом із професійними військовими взявся виконувати бойові завдання. За його словами, на цей крок він пішов без жодних роздумів, адже лінія розмежування проходила приблизно за 500 метрів від будинку його брата, де знаходилася його родина, розповів він в ефірі "Сніданок 1+1".

Мельничук зізнається, що було страшно, але це цілком нормально, проте більше лякало те, що солдати РФ могли пробитися далі і які наслідки від цього були б.

Свою участь у захисті України він особисто поділяє на два етапи. Перший був у Київській області, де він безпосередньо брав участь у бойових діях. Другий – вже після деокупації Київщини, коли Олександр приєднався до територіальної оборони.

Співак згадує, що вони спочатку діяли ситуативно, вирішували завдання, які їм давали професійні військові. Зброї було дуже мало, автоматів на всіх не вистачало, не було навіть бронежилету. У розпорядженні бійці мали лише ящик гранат та трохи коктейлів Молотова. Деякі місцеві жителі, які не брали участь у боях, поділилися особистою зброєю.

За ворогом вони стежили через тепловізор і робили все, щоби ворог не зміг виявити і підібратися до української артилерії, яка стояла недалеко.

Після вдалого завершення звільнення Київської області комбат батальйону пропонував Олександру стати до лав ЗСУ та підписати контракт, проте той відмовився. Через набутий досвід у співака погіршився стан здоров'я, тому він пішов у тероборону Києва. Однак Мельничук не виключає, що пізніше може ухвалити рішення поїхати на фронт.

Наразі він уже повернувся до своєї основної роботи - через три місяці перерви Національна опера України запрацювала і знову приймає відвідувачів.

Олександр Мельничук на сцені Національної опери.Олександр Мельничук на сцені Національної опери. Фото: 1plus1.ua

Олександр поділився, що хоче виховати свого молодшого сина Григорія справжнім українцем та патріотом, який знатиме, що родина та дім – це головне для кожної людини.

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

"Підсумки дня. Новини України та світу" - о 22:00 пишемо добірку про те, що важливого відбулося протягом дня.
Vgorode.ua Київ - усе, що стосується нашого міста.
"Диван зачекає" - куди ходити у Києві, та як розважатися.
"Сова" - кращі добірки кіно, серіалів, та музики.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах