У ЗСУ пояснили, чому повістки роздають на вулицях

У ЗСУ пояснили, чому повістки роздають на вулицях.

У ЗСУ пояснили, чому повістки роздають на вулицях. Фото: 24tv.ua

Події
16 липня 2022 08:41

В Україні військові комісари все частіше видають повістки у громадських місцях, аргументуючи тим, що це більш ефективний метод, ніж обхід будинків військовозобов’язаних.

Про те, що вручення повісток у громадських місцях дозволяє залучити до мобілізації більше народу, розповів начальник управління персоналу штабу Командування Сухопутних військ Збройних Сил України полковник Роман Горбач, повідомляють сухопутні війська у своєму Facebook.

За його словами, видача повістки не означає, що військовозобов’язаного відразу призивають до ЗСУ або інших військових формувань. В 90% випадків її видають, щоб громадянин з’явився до військкомату для  уточнення військово-облікових даних.

Видача повісток у громадським місцях не заборонена законом. Тому військові комісари вибирають найбільш, ймовірні місця, де в найкоротші терміни можна виконати завдання. Вони зобов’язані уточнювати військово-облікові дані, щоб мати достовірну інформацію про кількість військовозобов’язаних. І ходити по житлових кварталах, де встановлені домофони, або приватному сектору, де високі ворота, і стукати у двері, де ніхто не відкриває, - ефективність такої роботи дуже мала. Звичайно, якщо це громадське місце, де велике скупчення народу, ефективність буде набагато більше, наголосив Горбач.

Окрім, військових комісарів повістки можуть вручати працівники адміністрацій, уповноважені працівники підприємств тощо.

Наразі в Україні не всі добровольці залучені. В першу чергу, їх не мобілізували тому, що планові завдання ставляться не тільки по кількості людей, а й по відповідним спеціалістам.

Горбач наголосив, що мобілізація не має добровільного підґрунтя. На законодавчому рівні - це військова служба за призовом, добровільна служба - це служба за контрактом.

Повістка не використовується, як покарання. В Україні є Кодекс про адміністративний правопорушення, Кримінальний кодекс, а також правоохоронні органи та суди, які притягують порушників до відповідальності. За словами полковника, хибною є думка, що на постах за порушення правил дорожнього руху вручаються повістки.

Нагадаємо, раніше Vgorode повідомляв, що Міністерство оборони Росії вперше прокоментувало ракетні удари, нанесені 14 липня по центру Вінниці.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах