У Києві чоловік під виглядом волонтера заволодів грошима українців

У Києві чоловік під виглядом волонтера заволодів грошима українців.

У Києві чоловік під виглядом волонтера заволодів грошима українців. Фото: Informator.ua

Події
16 липня 2022 14:43

У Києві викрили та затримали чоловіка, який під виглядом волонтера заволодів грошима українців. Незаконною діяльністю він займався з квітня.

Як повідомляє пресслужба Офісу Генерального прокурора, злочинець просив гроші на допомогу для Збройних Сил України у Telegram-каналі. Проте він не відправляв їх на потреби армії, а залишав собі.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Псевдоволонтер вказував дані своїх банківських карток для переведення коштів начебто для ЗСУ. Щоб приховати той факт, що чоловік не є волонтером, а лише краде чужі гроші, він перераховував 5 гривень на єдиний рахунок для збору коштів на підтримку армії, після чого у фоторедакторі змінював суму внеску та робив фотозвіт.

Правоохоронці провели за місцем проживання чоловіка санкціоновані обшуки, під час яких вилучили банківські картки, ноутбук, флеш-карту та власне готівку.

У Києві чоловік під виглядом волонтера заволодів грошима українців.У Києві чоловік під виглядом волонтера заволодів грошима українців. Фото: www.gp.gov.ua

За процесуального керівництва Голосіївської окружної прокуратури міста Києва псевдоволонтеру повідомлено про підозру у незаконному використанні благодійних пожертв під час воєнного стану, що є порушенням ч. 3 ст. 201-2 КК України. Встановлюються всі обставини кримінального правопорушення.

Нагадаємо, раніше Vgorode писав, що ексоголові управління "ПриватБанку" та іншим посадовцям було повідомлено про підозру у розтраті 85,2 мільйона гривень. Гроші незаконно переводилися до підконтрольних їм компаній.

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

"Підсумки дня. Новини України та світу" - о 22:00 пишемо добірку про те, що важливого відбулося протягом дня.
Vgorode.ua Київ - усе, що стосується нашого міста.
"Диван зачекає" - куди ходити у Києві, та як розважатися.
"Сова" - кращі добірки кіно, серіалів, та музики.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах