Зеленський відправив у відставку генпрокурора та голову СБУ через масову зраду серед співробітників

Зеленський відправив у відставку генпрокурора та голову СБУ через масову зраду серед співробітників.

Зеленський відправив у відставку генпрокурора та голову СБУ через масову зраду серед співробітників. Фото: t.me/V_Zelenskiy_official

Події
17 липня 2022 23:28

Сьогодні ввечері Президент України своїми указами усунув від виконання обов'язків Генерального прокурора Ірину Венедиктову та голову СБУ Івана Баканова.

Мотиви несподіваних для багатьох рішень Президента України було викладено у черговому відеозверненні Зеленського сьогодні, 17 липня.

Наразі вже зареєстровано 651 кримінальне провадження щодо держзради та колабораціонізму співробітників прокуратури, органів досудового розслідування та інших правоохоронних органів, повідомив Зеленський у своєму виступі.

За інформацією Президента, у 198 кримінальних провадженнях було повідомлено про підозри. Ще одна сумна цифра – понад 60 працівників прокуратури та СБУ залишилися на окупованих територіях та працюють проти нашої країни.

Саме через велику кількість зрадників серед українських співробітників силових структур, виявлених контактів між українськими держслужбовцями та спецслужбами Росії, перед керівниками відомств "були поставлені серйозні питання". Це й спричинило відставки.

Також Зеленський повідомив, що ГБР та СБУ затримали колишнього голову управління СБУ у Криму. Він передавав росіянам інформацію та докази його зради вже знайдено.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах