Карта бойових дій в Україні 20 липня

Карта бойових дій в Україні 20 липня.

Карта бойових дій в Україні 20 липня. Фото: АрміяInform

Події
20 липня 2022 07:27

20 липня в Україні розпочалась 147-а доба героїчного протистояння армії та народу проти російського агресора, який не полишає намірів захопити всю Донецьку та Луганську область та протовжує ракетний тероризм по всії території нашої держави.

Розвідка США повідомила, що Росія хоче анексувати окуповану територію України вже восени. Для цього Кремль починає розгортати версію "плану анексії" та "вивчає детальні плани" адміністративного контролю над Херсонською, Запорізькою, Донецькою та Луганською областях повністю. Проте ЗСУ мужньо обороняє кордони, що негативно впливає на плани ворога.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Vgorode публікує карту бойових дій за даними Інституту вивчення війни 20 липня.

Російська армія неспроможна вирішувати структурні проблеми  та ефективно використовувати отримані на навчаннях уроки. Найяскравішим прикладом цього явища стала нездатність окупантів створити цілісну систему командування та управління для об’єднання приблизно 120 російських батальйонно-тактичних груп (БТГ), зібраних для вторгнення в Україну в лютому.

Карта бойових дій в Україні 20 липня.Карта бойових дій в Україні 20 липня. Фото: www.understandingwar.org

За минулу добу російські війська продовжили наступ на Слов'янськ з південного сходу та південного заходу від Ізюма. Окупанти провели невдалу бойову розвідку в Дмитрівці неподалік Барвінкового, а також обстріляли населені пункти вздовж кордону Харківської і Донецької областей: Дібровне, Долину, Адамівку, Богородичне та беспосередньо Слов'янськ.

Росіяни вели жорстокі позиційні бої в населених пунктах неподалік Сіверська: Григорівці, Спірному, Івано-Дарівці, Серебрянці та Верхньокам'янському. Поступові успіхи окупанти мають і на схід від Бахмута, вони просуваються до міста. Ворог успішно закріпився на південній околиці Покровського. Продовжилися також незначні наземні наступи військ РФ неподалік Вершини, Семигір’я та Вугледарської електростанції. Ворог також продовжив обстріл українських позицій вздовж лінії фронту Авдіївка-Донецьк.

Карта бойових дій в Україні 20 липня.Карта бойових дій в Україні 20 липня. Фото: www.understandingwar.org

На Харківському напрямку окупанти вели бойові дії, щоб утримати зайняті рубежі. Після невдалої розвідки під час наступу на Уди ворожі війська відступили. Натомість армія РФ продовжила авіаційні, артилерійські та ракетні удари по населених пунктах неподалік Харкова, зокрема в районах Мосьпанового, Петрівки, Руських Тишок, Базаліївки, Печенігів, Циркунів, Питомника, Дементіївки, Коробочкиного та Прудянки.

Карта бойових дій в Україні 20 липня.Карта бойових дій в Україні 20 липня. Фото: www.understandingwar.org

На Південній осі російські війська так само зосередилися не на наступі, а на обороні та обладнанні зайнятих кордонів. Крім цього вороги продовжують обстрілювати українські позиції на кордоні Херсонської та Миколаївської областей, щоб запобігти українським контратакам у цьому районі. Також росіянами було завдано удару по деяких районах Дніпропетровської та Одеської областей.

Минулої доби українські захисники застосували артилерійські системи високої мобільності "HIMARS", щоб завдати удару по Антонівському мосту через річку Дніпро на схід від Херсона. Це зробили з метою затримки  постачання російського угруповання. Російська техніка все більше перебуває під загрозою обстрілів високоточною українською зброєю.

Карта бойових дій в Україні 20 липня.Карта бойових дій в Україні 20 липня. Фото: www.understandingwar.org

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах