СБУ у Києві зловила хакера, який продавав у РФ бази даних банків

СБУ у Києві спіймала хакера, який продавав у РФ бази даних банків.

СБУ у Києві спіймала хакера, який продавав у РФ бази даних банків. Фото: Pikabu

Події
23 липня 2022 20:33

Спецоперацію вдалося провести співробітникам української спецслужби у Києві. Було затримано зловмисника, який крав дані українських банків і продавав їх у Росії.

Затриманий хакер продавав на інтернет-платформах, які адмініструються спецслужбами РФ, бази даних банків України, які він сам викрадав. У списку викраденої інформації були бази об'єктів Укрзалiзницi, "Укренерго", а також фінансових та телекомунікаційних компаній.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Щоб зламати мережі, хакер створював спеціалізоване шкідливе програмне забезпечення. Він використовував його, надсилаючи електронною поштою українським підприємствам та банкам, і отримував віддалений доступ до їх цифрових систем.

Всю отриману інформацію хакер завантажував на анонімні інтернет-платформи, доступ до яких мали представники спецслужб.

Представники СБУ під час обшуку знайшли комп'ютери зловмисника, його мобільні телефони та банківські картки. Наразі хакеру загрожує відповідальність за ч. 1 ст. 361-1 Кримінального кодексу України (розповсюдження шкідливого програмного забезпечення). Хакер може отримати до 3 років в'язниці.

Також СБУ повідомляє, що з лютого було нейтралізовано понад 1,2 тис. хакерських атак та інцидентів на інформаційні системи українських держорганів та стратегічних підприємств.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах