У Києві зростає кількість заражених Covid-19

У Києві зростає кількість заражених Covid-19.

У Києві зростає кількість заражених Covid-19. Фото: Vgorode

Події
25 липня 2022 13:39

У Києві почала зростати кількість випадків зараження коронавірусом. За минулий тиждень Covid-19 захворіло вдвічі більше городян, ніж за позаминулого.

Про це повідомила директор Департаменту охорони здоров'я Валентина Гінзбург. З 11 по 17 липня зареєстрували 112 випадків захворювання на коронавірус, а з 18 по 24 - вже 245.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Також вона наголосила на тенденції збільшення кількості госпіталізованих - відповідно, зростає кількість випадків з тяжким перебігом хвороби.

Як заявила Гінзбург, мешканцям Києва слід пам'ятати про заходи безпеки та зробити чергове щеплення від коронавірусу, оскільки влітку таке стрімке зростання кількості заражених має насторожити.

Вакцинацію проводять у 112 вакцинальних пунктах, у тому числі і в торгових центрах - у Gulliver, River Mall, універмазі "Україна" та інших. Подивитися адреси та записатися можна через систему Helsi.me за посиланням.

Для багатьох киян це може бути друга бустерна доза вакцини. Нещодавно її дозволили робити в Україні людям віком від 60 років та від 18 до 59 років із хронічними хворобами. Однак для цього рекомендують використовувати мРНК-вакцину (Comirnaty/Pfizer), якщо останнє щеплення робили щонайменше чотири місяці тому.

Але навіть будучи вакцинованими слід дотримуватись заходів безпеки: уникати скупчення людей у закритих приміщеннях, у укриттях під час повітряної тривоги надягати захисні маски, стежити за гігієною рук. Навіть при дрібних проявах хвороби варто звернутися до лікаря, адже коронавірус може виявлятися по-різному: через нежить, кашель, підвищення температури, розлад шлунка та інші симптоми.

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

"Підсумки дня. Новини України та світу" - о 22:00 пишемо добірку про те, що важливого відбулося протягом дня.
Vgorode.ua Київ - усе, що стосується нашого міста.
"Диван зачекає" - куди ходити у Києві, та як розважатися.
"Сова" - кращі добірки кіно, серіалів, та музики.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах