Україна просить США надати "газовий ленд-ліз": навіщо це потрібно

Україна просить США надати "газовий ленд-ліз": навіщо це потрібно.

Україна просить США надати "газовий ленд-ліз": навіщо це потрібно. Фото: minfin.com.ua

Події
26 липня 2022 20:41

Україна просить Сполучені Штати Америки надати "газовий ленд-ліз". Це потрібно для того, щоб наша країна в умовах війни змогла без проблем розпочати опалювальний сезон.

По-суті, такий ленд-ліз працює так само, як і вже підписаний договір щодо постачання зброї, але передбачає поставку блакитного палива.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль повідомив, що Кабінет Міністрів вже звернувся до уряду США, щоб вони допомогли стабільно пройти опалювальний сезон 2022-2023. 

За словами Шмигаля, в умовах війни Україна має зібрати всі можливі ресурси, аби здобути перемогу. Це стосується також економіки держави. Уряд провів розмову з державами, які надають Україні ті чи інші послуги, з проханням відтермінувати виплати. Таким чином бюджет держави економить близько 200 мільярдів гривень, які спрямують на інші першочергові потреби.

Прем'єр-міністр України зазначив, що днями Європейський інвестиційний банк виділив нашій країні 1,6 мільярдів євро. Частина цих грошей піде, зокрема, на заходи з підготовки до опалювального сезону.

Немаловажливо для економіки та забезпечення українців теплом взимку стало те, що під час засідання Кабміну 26 липня було ухвалено звернення уряду України до уряду Сполучених Штатів Америки щодо надання нашій державі "газового ленд-лізу" для стабільного проходження опалювального сезону.

За словами прем'єр-міністра, підготовка до найскладнішої зими в історії України триває, і в цій підготовці влада шукає всі можливі інструменти, щоб бути готовими до будь-яких сценаріїв.

Нагадаємо, раніше Vgorode писав, що уряд зафіксував ціну на газ для постачальників теплоенергії, що дозволить цього року не змінювати тарифи для споживачів. У той же час, рішення про зміну ціни на тепло та гарячу воду кожен постачальник може ухвалювати самостійно. 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах