Тарифи на газ для виробників тепла зафіксували: що це означає для споживачів

Тарифи на газ для виробників тепла зафіксували: що це означає для споживачів.

Тарифи на газ для виробників тепла зафіксували: що це означає для споживачів. Фото: depositphotos.com

Комуналка
19 липня 2022 22:27

В Україні триває підготовка до опалювального сезону. Наразі багатьох громадян цікавить питання - чи будуть підвищуватися тарифи на опалення і гаряче водопостачання цього року. На засіданні Кабміну 19 липня вирішували, що робити з цінами на газ, який використовуватимуть для подачі тепла в будинки українців.

Нагадаємо, Vgorode вже писав, що "Нафтогаз" підняв ціни на блакитне паливо втричі. Тоді була інформація, що є велика ймовірність різкого зросту тарифів і для населення. Все через те, що цінник на газопостачання в першу чергу підвищився б для виробників тепла.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

У вівторок Кабмін прийняв важливе рішення, яке, ймовірно, залишить старі тарифи на гаряче водопостачання і опалення для населення.

Як повідомив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль, НАК "Нафтогаз України" буде і надалі постачати виробникам тепла газ за ціною 7,40 гривень/куб. метр. Таку ціну, згідно з рішенням Кабміну, зафіксовано до 31 травня 2023 року. 

Денис Шмигаль пояснив, що ціна на газ для комунальників, що постачають тепло, залишається незмінною. Це дозволяє місцевій владі не підвищувати тарифи для населення ні на тепло, ні на гарячу воду.

Кабмін зробив усе можливе, проте питання, чи зміняться ці тарифи, залежить від кожного теплокомуненерго.

Раніше ми розповідали, що українців цього року чекає "надскладна зима", але причин для паніки немає - опалювальний сезон має розпочатися вчасно.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах