У Києві на хабарі спіймали чиновника, який працює у департаменті КМДА

У Києві на хабарі спіймали чиновника, який працює у департаменті КМДА.

У Києві на хабарі спіймали чиновника, який працює у департаменті КМДА. Фото: unsplash.com

Події
27 липня 2022 15:46

У Києві затримали заступника директора одного з департаментів КМДА та керівника державного підприємства через отримання хабарів.

Як повідомили у Київській міській прокуратурі, з липня 2021 року вони вимагали від керівника однієї з компаній, що надають послуги з пасажирських перевезень маршрутками, гроші, погрожуючи в іншому випадку створити перешкоди у роботі перевізника та інших пов'язаних із ним підприємств.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Директор держпідприємства, яке належить до сфери управління Київської ОДА, виступав у цій схемі посередником, який передавав гроші.

У січні та лютому 2022 року поліція задокументувала отримання підозрюваними хабарів у розмірі 51,2 тисячі доларів. Через повномасштабне вторгнення РФ чиновники тимчасово припинили свої протизаконні дії, але в липні знову взялися за старе. Спочатку вони вимагали 220 тисяч доларів за період із грудня по червень 2022 року, а після – за продовження договорів на перевезення пасажирів до кінця року. При цьому всі ці договори було підписано на момент отримання ними коштів.

Фігурантів затримали одразу після отримання цього хабара. Під час обшуку за їхніми місцями проживання та у службових приміщеннях КМДА вилучили гроші, документи та зброю, походження якої зараз встановлюють.

Справою займалися прокурори зі слідчими та співробітниками оперативного підрозділу територіального управління ДБР. Відкрито кримінальну справу та фігурантам оголосили про підозру за фактом шахрайства, вчиненого в особливо великих розмірах або організованою групою (ч. 4 ст. 190 КК України). Підозрюваним світить від 5 до 12 років ув'язнення з конфіскацією майна.

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

"Підсумки дня. Новини України та світу" - о 22:00 пишемо добірку про те, що важливого відбулося протягом дня.
Vgorode.ua Київ - усе, що стосується нашого міста.
"Диван зачекає" - куди ходити у Києві, та як розважатися.
"Сова" - кращі добірки кіно, серіалів, та музики.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах