Колекторам в Україні тепер заборонено стягувати борги з військових та їхніх сімей

Колекторам в Україні наразі заборонено стягувати борги з військових та їхніх сімей.

Колекторам в Україні наразі заборонено стягувати борги з військових та їхніх сімей. Фото: vchasnoua.com

Події
27 липня 2022 19:26

Заборона вимагати погашення боргу з військовослужбовців та членів їхніх сімей була схвалена в Україні парламентом.

Нагадаємо, ще у травні Національний банк України звернувся до Верховної Ради з пропозицією накласти заборону на стягнення прострочених боргів із військових. Заборона стосувалася банків, небанківських установ, а також колекторів. 8 липня Верховна Рада ухвалила законопроект 7414 про таку заборону за основу, і ось нарешті сьогодні, 27 липня, парламент остаточно схвалив цей закон.

Законопроект №7414 підтримала конституційну більшість народних обранців, проголосували "за" 302 депутати. Заборона на стягнення боргів діятиме на весь час військового стану в Україні, і навіть більше – ще 90 днів після його скасування.

Захист від стягнення боргів отримали військовослужбовці ЗСУ, інших військових формувань, працівники правоохоронних органів спеціального призначення, Державної спеціальної служби транспорту, Державної служби спеціального зв'язку, які проходять військову службу на території України.

Також захистом користуються військові, які отримали інвалідність, якщо ця інвалідність пов'язана з проходженням військової служби. Ще одна пільгова категорія – члени сімей тих військових, що померли, опинилися в полоні чи зникли безвісти. Заборонено контактувати з приводу стягування боргів також із представниками військових, їхніми спадкоємцями, близькими та поручителями.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах