Карта бойових дій в Україні 28 липня

Карта бойових дій в Україні 28 липня.

Карта бойових дій в Україні 28 липня. Фото: АрміяInform

Події
28 липня 2022 08:19

Уже 155-у добу триває повномаштабна війна в Україні з російською армією. Ворог підступно намагається знищити нашу державу та захопити частину її території, проте потерпає невдач на фронті. Наразі усі сили окупантів можуть бути націлені на значні наступальні операції на Сіверськ та Бахмут. Російські сили виділили достатньо ресурсів для проведення майже щоденних наземних штурмів і захоплення території на цих двох напрямках, але втратили оперативний темп наступу на інших частинах фронту. Таким чином, російський наступ, ймовірно, досягне кульмінації до захоплення будь-яких інших великих міських районів в Україні.

Vgorode публікує карту бойових дій за даними Інституту вивчення (ISW) війни 28 липня.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Карта бойових дій в Україні 28 липня.Карта бойових дій в Україні 28 липня. Фото: www.understandingwar.org

За інформацією Генштабу ЗСУ, наші захисники змогли провести локалізовану контратаку на південний схід від Ізюма. Їм також вдалося відбили російську розвідгрупу в населеному пункті Пасіка. За минулу добу російські війська продовжували обстріли населених пунктів на північний захід від Слов’янська та на південний захід від Ізюма. Російські війська також обстріляли Чепіль, що знаходиться на північний захід від Слов’янська. Також окупанти здійснили наземні наступи на схід від Сіверська, але їм не вдалося захопити нові території у цьому напрямку. Росіяни також безуспішно намагалися атакувати Верхньокам’янське, при цьому завдали авіаудару по Серебрянці і неподалік Сіверська.

За минулу добу стало відомо, що "вагнерівці", ймовірно, дійшли до Клинового. Українські війська відступили з Новолуганського, а ополчення ЛНР заявило про повний контроль над Вуглегірською ТЕЦ.

Російські війська продовжували атакувати населені пункти біля Бахмута та за 27 липня досягли обмежених територіальних здобутків. У той же час, за повідомленням Генштабу ЗСУ, вороги безуспішно атакували Соледар. Українська армія також відбила спробу російської розвідки на Семигір’я та атаку на Берестове.

Карта бойових дій в Україні 28 липня.Карта бойових дій в Україні 28 липня. Фото: www.understandingwar.org

На Харківському напрямку за минулу добу вороги не отримали жодних здобутків. Важкі бої в області наразі тривають у Цупівці, біля Козачої Лопані, Дементіївки та Великих Проходів. Український Генштаб також повідомив, що російські війська встановили понтонні мости в невизначених районах для покращення матеріально-технічного забезпечення. Також за минулу добу російська армія завдала ударів по Індустріальному району Харкова із зенітних систем С-300.

Карта бойових дій в Україні 28 липня.Карта бойових дій в Україні 28 липня. Фото: www.understandingwar.org

У ніч з 26 на 27 липня українські війська завдали удару по підконтрольному Росії Антонівському мосту, випустивши по ньому 8  снарядів. Також пошкоджень зазнав залізничний міст, який знаходиться неподалік. Міст наразі не працює, що унеможливлює постачання технічного забезпечення для росіян. 

Пошкоджений Антонівський міст на Херсонщині.Пошкоджений Антонівський міст на Херсонщині. Фото: соцмережі

За минулу добу окупанти здійснили спробу обмеженого наземного наступу на Південній осі. Вони спробували штурмувати Білогірку на Херсонщині, але були змушені відступити. ОК "Південь" Збройних сил України повідомило, що українські війська знищили російський опорний пункт в Андріївці і повністю відбили цей населений пункт.

Карта бойових дій в Україні 28 липня.Карта бойових дій в Україні 28 липня. Фото: www.understandingwar.org

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах