Киянка натрапила на ритуальну компанію, яка вимагала гроші за безкоштовні процедури

Киянка натрапила на ритуальну компанію, яка вимагала гроші за безкоштовні процедури.

Киянка натрапила на ритуальну компанію, яка вимагала гроші за безкоштовні процедури. Фото: news.dtkt.ua

Події
29 липня 2022 16:59

Киянка Наталія Винокурова натрапила на шахраїв, коли вирішувала питання з похованням батька. Вона, як і потрібно, після його смерті викликала медиків та поліцію. Разом з правоохоронцями приїхали представники ритуального агентства, які надали жінці рахунок у понад 10 тисяч гривень за ті послуги, які державою надаються безкоштовно.

Про це Наталія написала на своїй сторінці в Facebook.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

За словами потерпілої, це сталося 25 липня. На виклик приїхали двоє поліціянтів і жінка, яка представилася медиком. Ця лікарка повідомила родині, що вона викликала людей, які повинні забрати тіло до моргу.

Уже через 10 хвилин на місце приїхали чоловіки, які почали показувати Наталії та її матері фотографії гробів та паралельно рахувати оплати за свої послуги. Ці ділки запевнили жінку, що вони - державні працівники.

Порахувавши послуги за вивезення тіла до моргу та проведення патологоанатомічного розтину вони виписали рахунок на 12 700 гривень. Окрім цього ймовірні шахраї попросили ще 19 500 гривень за процедуру кремаціі.

- Я сплатила 12 700 гривень на картку, номер якої мені надіслали. Інші послуги ми вирішили замовити згодом, - поділилася жінка.

Киянка натрапила на ритуальну компанію, яка вимагала гроші за безкоштовні процедури.Киянка натрапила на ритуальну компанію, яка вимагала гроші за безкоштовні процедури. Фото: Наталія Винокурова

Як пізніше з'ясувала Наталія, на ці послуги має право кожен громадянин України безкоштовно. А "кремезні хлопці", які вимагали гроші за доставку тіла та інші процедури - це співробітники приватної контори "Ритуал 911", директором якої є Олександр Корчовий. Усі документи, які видали шахраї під час проведення процедури, не мають жодної юридичної сили, бо навіть замовником в них виступала мертва людина. Найбільш обурливим у цій ситуації є те, що ділків викликали на місце події в присутності співробітників поліції.

Киянка натрапила на ритуальну компанію, яка вимагала гроші за безкоштовні процедури.Киянка натрапила на ритуальну компанію, яка вимагала гроші за безкоштовні процедури. Фото: Наталія Винокурова

Наталія спробувала зв'язатися з директором шахрайської ритуальної контори. Вона спитала, як так сталося, що його працівники приїхали до неї дому і вимагали гроші. Пан Корчовий у телефонній розмові поводив себе зухвало і грубо і відповів, що, начебто, вона сама їх викликала. Директор компаній, натомість, запропонував Наталії привезти тіло до під’їзду будинку і повернути гроші.

Наталія не зупинилась і вирішила дізнатися у поліції, чому вони викликали цих шахраїв до неї:

- Спочатку мені сказали, що то не вони, і вони до цього відношення не мають. Що мабуть то ми самі їх викликали і просто забули про те. Потім сказали, що то все тітонька, яка приїздила разом з працівниками поліції, але хто вона, звідки взялася і як її звуть вони не знають. Запропонували подивитися мені її прізвище в протоколі, який вони склали на місці і забрали з собою, - написала жінка.

Згодом правоохоронці визнали, що це була їхня помилка і запропонували прислати оперативну бригаду та перевезти тіло до іншого моргу безкоштовно. Тоді Наталія зателефонувала в ритуальну компанію і сказала, що тіло родича вони заберуть самі. Шахраї відповіли, що патрозтин уже зроблено, тіло забрати можна, але гроші вони повертати не збираються. Натомість, директор компанії, намагаючись вирішити конфлікт, запропонував знижку в майже 25%.

- Спочатку ошукав, а потім знижка? Чи є межі цинічності? Але мене нудило від огиди. Ми сім’єю вирішили сплатити нехай дорожче, але скористатися послугами порядного агенства. Друг нам порадив агенство, послугами якого ми і скористалися. Все зробили дуже гідно та швидко з максимальною повагою до чужого горя, - підсумувала Наталія. 

Нагадаємо, раніше Vgorode писав, що у Києві посадовці спецкомбінату торгували так званими "елітними" місцями під могили на закритих та напівзакритих кладовищах. Свої послуги з організації та отримання місць для поховання обвинувачені оцінили у суму від 5 000 доларів США.

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

"Підсумки дня. Новини України та світу" - о 22:00 пишемо добірку про те, що важливого відбулося протягом дня.
Vgorode.ua Київ - усе, що стосується нашого міста.
"Диван зачекає" - куди ходити у Києві, та як розважатися.
"Сова" - кращі добірки кіно, серіалів, та музики.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах