BBC зняла документальний фільм про мешканців Бучі, розстріляних росіянами - відео

BBC зняла документальний фільм про мешканців Бучі, розстріляних росіянами - відео.

BBC зняла документальний фільм про мешканців Бучі, розстріляних росіянами - відео. Фото: Ronaldo Schemidt/AFP/Getty Images

Події
30 липня 2022 20:28

BBC, одне з найвідоміших ЗМІ у світі, зняло документальний фільм, у якому розкриваються трагічні долі мешканців Бучі, які не змогли пережити дні російської окупації та були вбиті солдатами агресора.

Британська радіомовна корпорація BBC вирішила розповісти всьому світу про звірства та злочини, які відбувалися в Бучі навесні цього року, коли місто знаходилося під ворожою окупацією. У 47-хвилинному документальному фільмі розповідається про мешканців сумно відомої вулиці Яблонської, де відбувалися розстріли, про долю людей, що стояли на блокпостах.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Про історію вбивств розповідають бучанці, які пережили окупацію. Поділитися пам'яттю про загиблих чоловіків покликали їхніх дружин та матерів. Один із героїв фільму – Іван Скіба – вижив під час розстрілів. Його розповідь, як вiн поранений, лежав без руху, щоб його не добили російські солдати, також включена у фільм.

В передмові до картини ВВС написано, що в Бучі "росіяни вчинили бійню, яка вразила світ". І хоча метою розстрілів була дегуманізація, спроба стерти своїх жертв, це потужне свідчення любові перед терором.

Фільм українською мовою можна переглянути онлайн:

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах