Киянин пішки дістався Запоріжжя та зібрав 1 млн грн для ЗСУ

Киянин пішки дістався Запоріжжя та зібрав 1 млн грн для ЗСУ.

Киянин пішки дістався Запоріжжя та зібрав 1 млн грн для ЗСУ. Фото: Instagram @zhrekich

Події
31 липня 2022 18:51

Житель Києва Євген Целик, який на початку липня відправила до пішого походу до Запоріжжя, щоб зібрати гроші на потреби ЗСУ, дістався кінцевої точки свого маршруту.

Нагадаємо, він вирішив пройти понад півтисячі кілометрів за 20-25 днів. Євген узяв приклад з хлопця під Instagram-ником poohitan, який вісім днів їздив велосипедом прифронтовими зонами і зібрав таким чином донати на суму 1 162 295 гривень, які передав до фонду "Повернися живим" та "Фонд Сергія Притули".

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

З Києва хлопець вирушив 7 липня, а до Запоріжжя дістався вчора, 30 липня, до свого 20-річчя. Про свою подорож Євген розповідав у своїх соцмережах. З собою він узяв 15-кілограмовий туристичний рюкзак зі спорядженням та наметом.

У перший день свого походу киянин пошкодив собі коліно, проте наступного дня він дійшов до села Стайки Обухівського району та познайомився з однією родиною, яка прийняла його, дала медикаменти та фіксатор на поранений суглоб. Згодом за весь час походу Євгену траплялося безліч щирих людей.

У перші дні він долав 25-30 кілометрів. Ночами - ночував у наметі, розкладеному в лісосмузі, або зупинявся у небайдужих людей. Багато хто запрошував його в гості та дав їжу.

Також його постійно перевіряла поліція та зупиняли бійці Тероборони. Однак це не стало на заваді на шляху до мети зібрати 1 мільйон гривень для ЗСУ. Зрештою, він пройшов понад 500 кілометрів.

До кінцевої точки маршруту він дійшов якраз до свого 20-річчя. У місті хлопець оселився у готелі з видом на острів Хортиця. Наступного дня зустрівся із секретарем Запорізької міської ради Анатолієм Куртєвим, побував на оглядовому майданчику у парку Металургів та оцінив місцеві пейзажі.

Євген зустрівся із секретарем Запорізької міськради Анатолієм Куртьовим.Євген зустрівся із секретарем Запорізької міськради Анатолієм Куртьовим. Фото: t.me/kurtievofficial

Євген зустрівся із секретарем Запорізької міськради Анатолієм Куртьовим.Євген зустрівся із секретарем Запорізької міськради Анатолієм Куртьовим. Фото: t.me/kurtievofficial

На момент зустрічі з Куртєвим Євген зібрав майже 950 тисяч гривень, проте сьогодні ввечері, 31 липня, він повідомив про досягнуту мету – йому вдалося зібрати 1 мільйон гривень. Частину він уже відправив волонтерам для пошиття зимової форми для розвідроти.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах