Петиція про присвоєння Роману Ратушному звання Героя України зібрала 25 тисяч підписів

Петиція про присвоєння Роману Ратушному звання Героя України зібрала 25 тисяч підписів.

Петиція про присвоєння Роману Ратушному звання Героя України зібрала 25 тисяч підписів. Фото: Facebook.com/Захистимо Протасів Яр

Події
01 серпня 2022 17:22

Електронна петиція до президента щодо надання загиблому на війні активісту Роману Ратушному звання Героя України (посмертно) набрала необхідних 25 тисяч голосів. Зареєстрували петицію на сайті глави держави 17 червня.

Відповідно до закону, далі петиція має бути спрямована на розгляд президентові Володимиру Зеленському, який має ухвалити відповідне рішення.

Сейчас все самое оперативное в нашем Telegram-канале. Подписывайтесь, чтобы быть в курсе самой важной информации

Відомий київський активіст, голова організації "Захистимо Протасів Яр" Роман Ратушний загинув під час бойового завдання 9 червня 2022 року на Харківщині. 5 липня Роману виповнилося б 25 років. 18 червня на Майдані Незалежності під стелою відбулося прощання з Героєм, його поховали на Байковому кладовищі у Києві.

Громадський активіст та військовий Роман Ратушний за життя боровся проти забудови території Протасового Яру. Протасов Яр був його проектом. І тепер Кличко обіцяє зробити все, щоб улюблене місце відпочинку мешканців та гостей столиці не забудували.

У петиції про присвоєння загиблому на війні активісту Роману Ратушному звання Героя України йдеться про те, що він був одним з найяскравіших представників молодого покоління киян та українців, які послідовно відстоював правду, незалежність і зробив неоціненний вклад у розвиток демократії.

Авторка петиції Анна Литовченко пояснює: "В 16 років брав активну участь в революційних подіях, був одним з тих студентів, яких розганяв спецпідрозділ міліції “Беркут”. За свої 24 роки він вніс неоціненний вклад в розбудову української держави та демократії. Також своїм прикладом він надихнув багато молоді відстоювати свої права і боротися за свої свободи. Після початку повномасштабного наступу вступив до лав ЗСУ: воював під Києвом та на Ізюмському напрямку, звільняв населений пункт Тростянець”."

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах