Стало відомо, що мають робити у школі у разі сигналу повітряної тривоги

Стало відомо, що мають робити у школі у разі сигналу повітряної тривоги.

Стало відомо, що мають робити у школі у разі сигналу повітряної тривоги. Фото: freepik.com

Події
01 серпня 2022 21:25

Міністерство освіти України напередодні початку нового навчального року опублікувало алгоритм дій працівників школи та учнів під час повітряної тривоги.

Усі вчителі та учні повинні ознайомитися з розташуванням укриттів у будівлі чи комплексі будівель, де вони навчаються. Також вони повинні вивчити правила поведінки після звуку сирени - як іти в укриття і як поводитися там, що взяти туди з собою. У всіх навчальних закладах мають бути встановлені знаки, за якими укриття можна швидко та легко знайти.

Учні повинні супроводжуватися до укриття вчителем або відповідальною особою. Відповідальні особи повинні включити, у разі повітряної тривоги, систему оповіщення, яка існує у навчальному закладі, а вчителі мають виводити колонами учнів із класу. Помічники можуть бути задіяні для супроводу учнів початкових класів. Учні, які перебувають на вулиці біля школи, також мають йти в укриття.

Шкільний медпрацівник також має бути на місці для надання медичної допомоги. Спеціально призначені люди, вони ж відповідальні особи, повинні перевірити всі приміщення у школі, щоби там під час повітряної тривоги не залишилося ні вчителів, ні дітей, сказано в інструкції Міносвіти.

Вихід із укриття повинен здійснюватися колонами або групами, за цим повинні стежити вчителі та відповідальні особи.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах