1 серпня в Україні запрацював держспортал розшуку "Діти війни"

1 серпня в Україні запрацював держспортал розшуку "Діти війни".

1 серпня в Україні запрацював держспортал розшуку "Діти війни". Фото: pixabay.com

Події
01 серпня 2022 23:31

Новий портал, який з'явився в Україні, допоможе всім людям, які мають будь-яку інформацію про дітей, які постраждали в ході військової кампанії цього року, яка розпочалася в лютому повномасштабним вторгненням Росії.

Інформація, яка з'являтиметься на порталі, допоможе співробітникам поліції зібрати інформацію про дітей, які постраждали внаслідок війни, депортовані до Росії, вивезені з дому або зникли безвісти.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Як розповіла на брифінгу уповноважена Президента з прав дитини та дитячої реабілітації Дар'я Герасимчук, платформа допоможе, з одного боку, збирати інформацію про дітей, а з іншого боку, полегшить пошук дітей поліцією, офісом генпрокурора та Національним інформаційним бюро.

На порталі можна буде знайти інформацію про дітей, які зникли безвісти під час воєнних дій, загинули або були поранені, а також про тих, що були вивезені з місця їхнього постійного проживання. Також портал міститиме інформацію про знайдених та врятованих дітей.

Окрім того, в Україні створено Консультаційний центр при офісі Уповноваженого Верховної Ради з прав людини. У цьому центрі тепер можна отримати консультацію як через інтернет, так і заочно.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах