Вступ 2022: якою є вартість навчання за контрактом в університетах Києва

Вступ 2022: якою є вартість навчання за контрактом в університетах Києва.

Вступ 2022: якою є вартість навчання за контрактом в університетах Києва. Фото: Vgorode

Події
05 серпня 2022 08:59

Зовсім скоро в Україні розпочнеться вступна кампанія-2022. Цього року навчання 11-класників було нелегким, але звичне всім ЗНО замінили на один мультипредметний тест, щоб зменшити навантаження дітям. Після його здачі абітурієнти почнуть подавати документи в обраний вуз і з вересня отримають статус студента.

Цього року в Україні середня вартість навчання за контрактом дорівнює 18 780 гривням за рік. Vgorode з'ясував скільки коштує навчання у різних університетах Києва.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

У найвідомішому вузі Києва - Національному університеті імені Тараса Шевченка - вартість навчання за контрактом коштує від 23 тисяч до 66 тисячі гривень. Найдорожчим є навчання за спеціальністю "Економіка" з навчанням англійською мовою, а на другому місці - "Право" вартістю 61 тисяча гривень. Найдешевшими для навчання визначено спеціальності "Біологія", "Публічне управління та адміністратування"та "Географія". Цей університет визнано найдорожчим у Києві.

На другому місці за вартістю навчання на контракті є Національний університет "Києво-Могилянська академія". Найдорожчим її факультетом є "Міжнародні відносини", навчання тут коштує 62 тисячі гривень за рік. Найдешевша спеціальність у цьому вузі - це "Природничі науки", вартість навчання за рік складає 23 100 гривень. 

Третє місце займає вивчення лікарської справи з поглибленим вивченням англійської мови у Національному медичному університеті імені О.О. Богомольця. Вартість навчання тут коштує 60 000 гривень на рік. Найменшою за вартістю навчання на бакалавра в цьому вузі є спеціальність "Фізична терапія, ерготерапія". Рік навчання тут коштує 18 832 гривні.

У "Київському політехнічному інституті імені Ігоря Сікорського" найдорожчою спеціальністью є "Філологія", а саме вивчення англійської, німецької та французької мови. Вартість навчання на цих факультетах - 47 200 гривень. Найдешевшими спеціальностями в цьому вузі є "Галузеве машинобудування", "Метрологія та інформаційно-вимірювальна техніка", "Електроніка", "Хімічні технології та інженерія" та "Прикладна механіка". Навчання за цими спеціальностями у КПІ коштує від 16 600 до 20 200 гривень.

У Національному педагогічному університеті імені Б. Грінченка найдорожча вартість навчання на контракті - 29 400 гривень. За цю суму студенти можуть навчатися на спеціальностях "Психологія",  "Менеджмент соціокультурної діяльності", "Міжнародні відносини,суспільні комунікації та регіональні студії", "Журналістика", "Іноземна філологія", "Економіка", "Політологія", "Туризм". Найдешевша вартість контракту в цьому вузі - 15 900 гривень на спеціальності "Соціально-виховна робота з дітьми та молоддю".

У Київському національному економічному університеті імені Вадима Гетьмана найдорожча вартість навчання за рік - 32 900 гривень на спеціальностях "Менеджмент бізнес-організацій", "Кібербезпека", "Міжнародні відносини" та "Право". Найменша вартість навчання - 26 200 гривень за рік навчання на "Соціальних науках", "Журналістиці" та  "Туризмі".

Найбільша вартість навчання в Національному авіаційному університеті коштує 32 тисячі гривень на спеціальності "Міжнародні відносини". А найдешевшими у цьому вузі є спеціальності "Прикладна математика", "Хімічні технології та інженерія", "Біотехнології та біоінженерія" - 17 тисяч гривень.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, що у лютому у Києві відкрили перший в Україні Американський університет, який розташували у будівлі Річкового вокзалу. Тут викладатимуть англійською мовою, тому іспит з цієї мови буде обов'язковою умовою під час вступу.

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

"Підсумки дня. Новини України та світу" - о 22:00 пишемо добірку про те, що важливого відбулося протягом дня.
Vgorode.ua Київ - усе, що стосується нашого міста.
"Диван зачекає" - куди ходити у Києві, та як розважатися.
"Сова" - кращі добірки кіно, серіалів, та музики.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах