"Він надихнув мене": волонтер "Тайра" розповіла про дзвінок принца Гаррі

Волонтер "Тайра" розповіла про дзвінок принца Гаррі

Волонтер "Тайра" розповіла про дзвінок принца Гаррі фото: https://www.facebook.com/julia.paevska/photos

Події
06 серпня 2022 23:52
Автор: Юлия Булыга

З березня по червень українська волонтерка та парамедик Юлія Паєвська з позивним Тайра була у полоні в армії РФ. У неволі вона пережила важкі випробування, які назавжди залишаться у її пам'яті.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Приблизно за тиждень після того, як Паєвська повернулася додому, їй зателефонував принц Гаррі. Він зумів підібрати слова, які надихнули її на продовження боротьби.

Про це пише The Telegraph.

Тайра розповіла, що принц Гаррі висловив підтримку Україні та мотивував рухатися до перемоги.

- Сказав, що сім'я "Ігор непокорених" (засновані принцом Гаррі ігри, де беруть участь поранені військовослужбовці та ветеран. Паєвська бере участь у "Іграх непокорених" у складі української делегації – ред.) завжди піклується про своїх членів... Я дуже вдячна принцові Гаррі, бо саме після "Ігор непокорених" росіяни перестали мене допитувати та катувати. Я думаю, що поширення інформації по всьому світу вплинуло на їхнє рішення обміняти мене, – сказала волонтерка.

Також "Тайра" зізналася, що у полоні російські окупанти "рекомендували" вчинити суїцид, оскільки вони збиралися вбити її.

За весь час неволі Паєвська не мала інформації ні про її родину, ні про те, як розвивається ситуація в Україні. Справа в тому, що коли вона вирушала до Маріуполя, армія РФ була на підступах до Києва, де мешкає родина парамедика. Росіяни користувалися цим, запевняючи "Тайру" у тому, що Україну ніхто у світі не підтримує, а ЗСУ отримують від західних союзників лише стару, іржаву зброю.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах