У поліції показали підвал у Бучі, де окупанти катували і вбили 5 цивільних

У поліції показали підвал у Бучі, де окупанти катували і вбили 5 цивільних.

У поліції показали підвал у Бучі, де окупанти катували і вбили 5 цивільних. Фото:

Події
07 серпня 2022 08:44

Про звірства російських загарбників у Бучі відомо багато, але з часом з'являються нові жахаючі кадри та подробиці вбивства мирних жителів. Поліція опублікувала відео з дитячого табору в Бучі, де російські військові влаштували катівню під час окупації.

Про те, чим займалися окупанти у цьому підвалі та хто став їхніми жертвами розповів начальник поліції Київської області Андрій Нєбитов.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

За його словами, такий штаб російських військових - не єдиний. Ці місця були створені, щоб звозити сюди полонених мирних мешканців та розпитувати у них інформацію.

Саме у цьому підвалі в дитячому таборі окупанти ставили людей навколішки і вбивали.

- Російські війська жорстоко розстріляли тут 5 цивільних чоловіків. Це колишній штаб агресорів і місце однієї із найбільш моторошних екзекуцій під час окупації Київщини, – написав очільник обласної поліції.

Раніше про цю катівню повідомляли у Офісі Генерального прокурора. Тоді під час розслідування воєнного злочину правоохоронці знайшли тіла п’ятьох чоловіків із зав’язаними руками. Встановлено, що військовослужбовці ЗС РФ катували беззбройних мешканців, а після цього вбивали їх.

Андрій Нєбитов розповів, що окупантам перш за все були цікаві представники органів влади, мери, депутати, учасники АТО, військовослужбовці, поліцейські та рятувальники, але хапали вони всіх підряд.

П'ятеро загиблих чоловіків - жителі Гостомеля, які не мали відношення до військових чи посадовців. За інформацією поліції, окупанти закатували та вбили безробітного чоловіка, приватного підприємеця, монтажника дверей, сантехніка і слюсаря. Найстарший із них був 1968 року народження, а наймолодший – 1997.

Нагадаємо, раніше Vgorode писав, що ВВС зняла та випустила документальний фыльм про жителів Бучі, які стали жертвами російських окупантів. Зокрема, розповідається про мешканців вулиці Яблонської, де відбувалися масові розстріли цивільного населення. Головними оповідачами виступили самі бучанці, які пережили окупацію. За перший тиждень після випуску фільм набрав 121 941 переглядів. 

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

"Підсумки дня. Новини України та світу" - о 22:00 пишемо добірку про те, що важливого відбулося протягом дня.
Vgorode.ua Київ - усе, що стосується нашого міста.
"Диван зачекає" - куди ходити у Києві, та як розважатися.
"Сова" - кращі добірки кіно, серіалів, та музики.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах