Компанія Baykar купила земельну ділянку в Україні для будівництва заводу

Компанія Baykar купила земельну ділянку в Україні для будівництва заводу.

Компанія Baykar купила земельну ділянку в Україні для будівництва заводу. Фото: Shutterstock

Події
08 серпня 2022 15:45

Турецька авіабудівна компанія Baykar вже зареєструвалася в Україні та придбала земельну ділянку для будівництва заводу, на якій виготовлятимуть безпілотники "Байрактар".

Договір, згідно з яким в Україні планували збудувати такий завод, було підписано урядами двох країн ще на початку лютого 2022 року. Незважаючи на повномасштабне вторгнення РФ до нашої країни, власник компанії Baykar не відмовився від своїх планів і офіційно зареєстрував компанію в Україні. Також було куплено ділянку, на якій збудують завод. Де він перебуватиме – не повідомляється.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Як розповів посол України в Туреччині Василь Боднар в інтерв'ю "РБК-Україна", проект заводу вже розробили та його збираються повністю реалізувати, оскільки це було майже особисте зобов'язання власників компанії – зробити виробництво в Україні.

Боднар зазначив, що це не лише політично, а й практично значуще рішення, оскільки на багатьох частинах моделей, виготовлених на новому заводі, стоятимуть українські комплектуючі.

За словами посла, це можуть бути двигуни, колеса та інші запасні частини, які вважаються високотехнологічними.

Зазначимо, що з 24 лютого 2022 року на озброєння української армії поставили до 50 Bayraktar, ще кілька безпілотників для ЗСУ надасть безкоштовно компанія Baykar, деякі "пташки" вже сплачені Міноборони і мали прийти в липні, а найближчим часом замовлять ще десятки "Байрактарів" ", тому "всі потужності заводу Baykar Makina будуть зосереджені на забезпеченні потреб ЗСУ".

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах