У Києві затримали агента, який готував убивство керівника розвідки України та Міністра оборони

У Києві затримали агента, який готував убивство керівника розвідки України та Міністра оборони.

У Києві затримали агента, який готував убивство керівника розвідки України та Міністра оборони. Фото: kyiv.npu.gov.ua

Події
08 серпня 2022 21:24

Ворожого агента з Донбасу вдалося затримати у Києві, він готував вбивство високопосадовців. Це стало можливим завдяки роботі СБУ, поліції та прокуратури.

Держзрадою та організацією вбивств на замовлення в Україні зайнявся український громадянин з Луганської області, який перейшов на антидержавні позиції ще в 2014 році. З того самого часу він вступив до так званої "народної міліції ЛНР", а цього року був завербований представниками Росії для нової роботи.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

У травні цього року мешканець Донбасу отримав амбітне завдання – організацію вбивств українських чиновників найвищого рівня, серед яких були керівник Головного управління розвідки Міністерства оборони та Міністр оборони України. Агент-організатор знайшов для виконання вбивства киянина, який був готовий вчинити вбивство за гроші. Кіллер отримав інструкцію встановити за чиновниками стеження за допомогою фото- та відеоапаратури, придбати зброю, скласти план дій щодо виконання задуманого.

5 серпня організатора вбивства було затримано. Його затримання стало спільною роботою СБУ, слідчих Печерського управління поліції та Печерської окружної прокуратури.

Наразі агенту загрожує обвинувачення за двома статтями КК - "державна зрада" та "підготовка до скоєння умисного вбивства на замовлення". Його взято під варту.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах