Київські університети – найкращі в країні, згідно з рейтингом вузів України 2022 року

Київські університети – найкращі в країні, згідно з рейтингом вишів України 2022 року.

Київські університети – найкращі в країні, згідно з рейтингом вишів України 2022 року. Фото: wikipedia.org

Події
09 серпня 2022 17:29

Рейтинг найкращих вишів України показав, що навчальні заклади, які перебувають у Києві – на перших, найпрестижніших місцях.

Консолідований рейтинг вишів країни було складено інформаційним освітнім ресурсом "Освіта.ua" у 2022 році, до початку нового навчального року. Рейтинг складено на підставі інших рейтингів вузів, таких як "Топ-200 Україна", Scopus та "Бал ЗНО на контракт". Кожен із цих рейтингів має різні критерії, а "Освіта.ua" складає на підставі їх загальний консолідований рейтинг.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Найкращий виш України за загальним рейтингом - Київський університет ім. Шевченка, друге місце посів також столичний виш – Київський політехнічний інститут ім. Сікорського, він же перший у рейтингу найкращих технічних вузів України. Наступне місце, яке посів університет із Києва – сьоме, на ньому знаходиться Києво-Могилянська академія.

На 22 місці – НАУ (авіаційний університет), а на 29 місці – Національний університет біоресурсів та природокористування України. На 35 місці – "нархоз" (Державний економічний університет).

Також можна відзначити вузи, що знаходяться в Києві, що переїхали з окупованих територій. Так, 32 місце посідає Таврійський національний університет імені Вернадського, який раніше перебував у Криму.

До рейтингу класичних університетів до ТОП-10 потрапили київські університет Шевченка та Могилянка (1 та 4 місця). У рейтингу найкращих аграрних вишів на першому місці вже згаданий університет біоресурсів.

З усіма рейтингами можна ознайомитись за посиланням.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах