Жорстке вбивство собаки у Чернівцях: справу проти грумера раніше закрили у суді

Жорстке вбивство собаки у Чернівцях: справу проти грумера раніше закрили у суді.

Жорстке вбивство собаки у Чернівцях: справу проти грумера раніше закрили у суді. Фото: facebook.com/UAnimals.official

Події
11 серпня 2022 20:09

Після новин про жорстоке вбивство собаки шестирічною дівчинкою у Чернівцях з'явилися нові подробиці щодо цього випадку. Виявляється, це сталося ще навесні 2022 року, і господиня вбитого пса писала заяву в поліцію, однак у суді справу було закрито.

Нагадаємо, вчора, 10 липня, у мережі поширилося відео, на якому було знято кадри жорстокого вбивства собаки маленькою дівчинкою. Подія сталася у Чернівцях. Собака породи йоркширський тер'єр витримав лише 20 хвилин тортур. Користуючись відсутністю господарів, дитина знущалася з маленького пса, кидала його на підлогу і била ногою по голові. Внаслідок цього тварина загинула від численних травм. Зазначається, що дівчинка, яка знущалася з собаки, є дочкою місцевої грумера.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Зоозахисники звернулися із заявою до поліції з приводу вбивства собаки, а також пишуть заяву до Служби у справах дітей. Вони запевняють, що за безжальний вчинок шестирічної дівчинки мають понести відповідальність батьки.

Коли це відбулося?

Як згодом з'ясувало видання Zahid.Net, цей інцидент стався ще навесні і на матір дитини, місцевого грумера, було виписано адмінпротокол за неналежне виконання своїх обов'язків. Проте справа в суді проти матері була закрита через "завершення термінів залучення до адмінвідповідальності".

Що розповіли у поліції?

У прес-службі поліції Чернівців розповіли, що ще 23 травня до них звернулася власниця вбитого пса. Тоді поліцейські склали протокол за невиконання батьківських обов'язків щодо виховання дитини (ст. 184 КУпАП). З батьками також провели бесіду в рамках статті 150 Сімейного кодексу України та нагадали про обов'язок піклуватися про здоров'я дитини, її фізичний, духовний та моральний розвиток. Після цього справу направили до суду.

Що вирішив суд?

Журналісти знайшли протокол у судовому регістрі. У документі було зазначено, що інцидент стався 29 березня і мати дівчинки звинувачувалася в ухиленні від виконання батьківських обов'язків, наслідком чого стало вбивство собакою. За це їй загрожувало до 1700 гривень штрафу.

Справу розглядали наприкінці червня, після чого суддя Шевченківського районного суду Чернівців Вікторія Чебан закрила справу. Причиною тому було "закінчення терміну залучення до адмінвідповідальності закінчився, тому провадження було необхідно закрити", зазначено в ухвалі суду від 29 червня.

Як виявилося, щоб притягнути матір дитини до відповідальності та направити справу до суду, поліція мала два місяці з дати скоєння злочину. Проте господиня пса звернулася до них майже через два місяці після цього, а суд розглядав справу вже через три місяці.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах