Карта бойових дій в Україні 12 серпня

Карта бойових дій в Україні 12 серпня.

Карта бойових дій в Україні 12 серпня. Фото: пресслужба 93-ої ОМБр Холодний Яр

Події
12 серпня 2022 07:53

Уже 170-у добу Україна обороняється від російських окупантів, які руйнують міста і села, захоплюють території на Донбасі та щодна вбивають мирних українців. Вороги частково мають успіх на деяких напрямках, але наші захисники вдало відбивають наступ.

Vgorode публікує карту бойових дій за даними Міністерства оборони Великобританії станом на 12 серпня. 

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Карта бойових дій в Україні 12 серпня.Карта бойових дій в Україні 12 серпня. Фото: Міністерство оборони Великобританії

У Генеральному штабі ЗСУ повідомляють, що ворог проводить демонстраційні дії з метою сковування українських підрозділів. Відзначається проведення додаткових заходів з посилення охорони ділянки українсько-російського кордону в Брянській області.

На Слов’янському напрямку окупанти обстріляли територію поблизу Вірнопілля, Богородичного, Шнурків, Курульки, Краснопілля, Долини та Залимана. Біля останнього ворог завдав ще й авіаудару. Також зі ствольної та реактивної артилерії було обстріляно райони Сіверська, Григорівки, Серебрянки та Верхньокам’янського.

У напрямках населених пунктів Верхньокам’янське та Івано-Дар’ївка минулої доби росіяни вели наступ, але відійшли, не отримавши успіху. Попри це, вороги здійснювали обстріли із танків та артилерії по населеним пунктам неподалік Переїзного, Веселого, Бахмутського, Соледара, Вершини та Курдюмівки, а також задіяли авіацію біля Виїмки, Івано-Дар’ївки, Спірного, Яковлівки, Соледара та Бахмутського.

Також російські війська просунулсь у напрямку Горлівка – Зайцеве і частково мають там успіх.

Після невдалого наступу на Кодему, ворог перегрупувався та поновив наступ на село, там тривають бойові дії.

На Авдіївському напрямку зафіксовано артилерійські обстріли біля Водяного, Олександрополя, Авдіївки та Пісків. Біля Мар’їнки та Водяного було нанесено ударів з авіації. Окупанти також намагалися вести наступальні бої в районах Спартака і Мар’їнки, але не мали там успіху і відійшли. Наразі тривають бойові дії біля селища Піски.

На Харківському напрямку російські військові застосували ствольну та реактивну артилерії в районах населених пунктів Леб’яже, Соснівка, Українка, Дементіївка, Питомник, Руські та Черкаські Тишки, Шевелівка, Протопопівка, Верхній Салтів, Циркуни, Стара Гнилиця, Гусарівка, Коробочкине. Ворог також завдав авіаційних ударів біля Ртищівки і Верхнього Салтова. В ніч на 12 серпня окупанти обстріляли Слобідський, Київський та Новобаварський райони Харкова.

На Новопавлівському та Запорізькому напрямках минулої доби ворогом було обстріляно райони населених пунктів Мала Токмачка, Малинівка, Лук’янівське, Гуляйполе, Щербаки, Володимирівка, Богоявленка, Новоданилівка, Оріхів, Новопіль, Новосілка та Залізничне.Авіаудари зафіксували неподалік Вугледара, Малих Щербаків та Новомихайлівки.

З метою сковування дій наших підрозділів, ворог обстрілював позиції ЗСУ та обʼєкти цивільної інфраструктури на Південнобузькому напрямку. Від атак постраждали населені пункти Українка, Посад-Покровське, Лупареве, Степова Долина, Новогригорівка, Веселий Кут, Широке, Кобзарці, Кавказ, Біла Криниця, Лепетиха, Тополине, Іванівка, Потьомкине та Трудолюбівка. Також окупанти завдали авіаційних ударів поблизу Осокорівки, Андріївки, Благодатного, Новогригорівки та Мирного. На цьому ж напрямку ворог вів повітряну розвідку БпЛА. Є і приємна новина: приблизно об 22:57 ЗСУ звільнили селище Благодатне на Миколаївщині. 

Карта бойових дій в Україні 12 серпня.Карта бойових дій в Україні 12 серпня. Фото: скріншот

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах