Київський рятувальник пробіжить 800 км до Варшави з благодійною метою

Київський рятувальник пробіжить 800 км до Варшави із благодійною метою.

Київський рятувальник пробіжить 800 км до Варшави із благодійною метою. Фото: Gres Todorchuk

Події
12 серпня 2022 13:04

Український рятувальник ДСНС Володимир Сковородка вирішив пробігти 800 кілометрів із Києва до Варшави, щоб зібрати грошей на необхідне для рятувальників обладнання та подякувати полякам за допомогу, яку вони надають українцям через вторгнення РФ.

Тікати цю величезну дистанцію рятувальник планує два тижні, аби встигнути до Дня Незалежності України.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Володимир уже багато років працює у ДСНС і постійно займається бігом. Він пробіг марафон, перебуваючи у повному професійному спорядженні, кілька разів здолав дистанцію 500 кілометрів. Через війну для тренувань часу небагато, але щоб не втратити форму, Володимир бігає всі 17 кілометрів на роботу і з роботи, передає "ТСН".

Таким чином він став витривалішим, що зараз дуже допомагає – через бойові дії доводиться багато годин працювати, щоб виконати завдання.

Його ультрамарафон стартував на Михайлівській площі у Києві. Оскільки Польща допомагає українцям не лише зброєю, а й прийомом біженців, Володимир вирішив особисто їм за це подякувати.

Друзі Володимира трохи здивувалися його ідеї, проте прийшли підтримати його хоча б на першій невеликій дистанції, переодягнувшись у спортивну форму. Проводили бігунів та співробітники ДСНС. Керівник Володимира офіційно відправив його в таке спортивне відрядження. За його словами, всі побачать, які у нас сильні рятувальники, які сильні українці, які продовжують свою боротьбу та хочуть подякувати людям, які нам допомагають.

Окрім подяки полякам, Володимир має ще одну мету - зібрати 2 мільйони гривень на сучасне обладнання для рятувальників.

Залежно від кілометражу на відрізках маршруту можна зробити різні донати.

За різні за довжиною відрізки можна задонатити різну суму.За різні за довжиною відрізки можна задонатити різну суму. Фото: ultramarathonforall.org

Щоб відправити донати та стежити за прогресом, було створено сайт "Ультрамарафон для всіх". На карті маршруту видно різні за довжиною відрізки, за які можна встановити фіксовану суму, але також дозволено донатити і довільну суму.

За різні за довжиною відрізки можна задонатити різну суму.За різні за довжиною відрізки можна задонатити різну суму. Фото: ultramarathonforall.org

Також бажаючі допомогти можуть також написати теплі слова подяки для поляків. Вибрані повідомлення будуть опубліковані на сайті.

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

"Підсумки дня. Новини України та світу" - о 22:00 пишемо добірку про те, що важливого відбулося протягом дня.
Vgorode.ua Київ - усе, що стосується нашого міста.
"Диван зачекає" - куди ходити у Києві, та як розважатися.
"Сова" - кращі добірки кіно, серіалів, та музики.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах