У Києві з'явилася у продажу гречка по 210 грн за кг

У Києві з'явилася у продажу гречка по 210 грн. за кг.

У Києві з'явилася у продажу гречка по 210 грн. за кг. Фото: телеграм-канал "Труха Україна"

Події
12 серпня 2022 23:24

Підвищення ціни на гречку стало у Києві, як і в Україні загалом, рекордним порівняно з іншими продуктами. Вартість популярної в Україні та маловідомої в Європі крупи досягла неймовірних 210 гривень за кілограм.

З початку повномасштабної війни в Україні почали швидко зростати ціни на продовольство. Рекордсменом за темпами зростання стала гречана крупа. У київському супермаркеті днями сфотографували цінник на гречку, що дивує. За 800-грамове пакування гречки потрібно заплатити 168 гривень, тобто ціна за 1 кілограм становить 210 гривень.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Як пишуть в Biz.today.ua, різке подорожчання гречки викликане дефіцитом цієї крупи, яка традиційно користується великим попитом в українців. Середня ціна продажу гречки у липні була 115 грн/кг, а зараз, у серпні, – 90-110 грн/кг. Тож ціна 210 грн є рекордною, у більшості торгових точок крупу можна купити дешевше.

Так, 800-грамове пакування гречки марки "Хуторок" у супермаркеті "Метро" коштує 79,50 грн/кг, в "Ашані" - 84,90 грн/кг. У супермаркетах "Сільпо" гречка марки "Ситий двір" продається за 88,99 грн/кг, марки "Премія" - по 97,49 грн/кг, марки "Вінницький млинар" - 109 грн/кг. У супермаркетах "АТБ" є гречка власної торгової марки "Розумний вибір" по 91,90 грн/кг.

Згідно з прогнозами економістів, цієї осені, після збирання врожаю, ціна на гречку значно знизиться - до 55-70 грн/кг.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах