У Києві заблокували діяльність компанії, яка фінансувала "Газпром Нефть" РФ

У Києві заблокували діяльність компанії, яка фінансувала "Газпром Нефть" РФ.

У Києві заблокували діяльність компанії, яка фінансувала "Газпром Нефть" РФ. Фото: ssu.gov.ua

Події
13 серпня 2022 12:13

У Києві працювала компанія, яка займалася оптовим продажом російських нафтопродуктів на сотні мільйонів гривень. Підприємство було частиною компанії "Газпром нефть", власники якого належать до найближчого оточення вищого військово-політичного керівництва Російської Федерації. Частина прибутків компанії йшла до бюджету країни-агресора.

Служба безпеки України заблокувала роботу компанії та вилучила товару майже на 10 мільйонів гривнь.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Як повідомили у СБУ, представники української "філії" налагодили збут у промислових масштабах паливно-мастильних матеріалів, які надходили із РФ. Уся продукція зберігалася на українських великогабаритних складах. З цих самих логістичних баз товар реалізувався афілійованим фірмам та клієнтам з тіньового ринку.

За місцями складування нафтопродуктів співробітниками СБУ було проведено обшук. Правоохоронці виявили понад 27 тонн російських мастил, які знаходились у ємностях з маркуванням російської корпорації. Увесь конфіскований товар буде передано на потреби ЗСУ.

За цим фактом було відкрито кримінальне провадження за ч. 4 ст. 110-2 (Фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, зміни меж території або державного кордону України) КК України. Наразі тривають комплексні заходи для притягнення до відповідальності організаторів та учасників підривної діяльності проти нашої держави.

Нагадаємо, раніше Vgorode писав, що у Києві арештували будівлю, що належала акціонерному товариству, пов'язаному з "Росатомом". Вона коштує приблизно 60 мільйонів гривень. Власники будівлі намагались приховати свою причетність до країни-агресора, але в них це не вийшло.

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

"Підсумки дня. Новини України та світу" - о 22:00 пишемо добірку про те, що важливого відбулося протягом дня.
Vgorode.ua Київ - усе, що стосується нашого міста.
"Диван зачекає" - куди ходити у Києві, та як розважатися.
"Сова" - кращі добірки кіно, серіалів, та музики.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах