За відеокліп у барі із символікою "Азова" суд у Криму дав 10 діб арешту

За відеокліп у барі із символікою "Азова" суд у Криму дав 10 діб арешту.

За відеокліп у барі із символікою "Азова" суд у Криму дав 10 діб арешту. Фото: azov.org.ua

Події
15 серпня 2022 19:32

За демонстрацію у барі відеокліпу із забороненою в РФ символікою полку "Азов" суд у кримському місті Щолкіне присудив 10 діб адміністративного арешту.

Незвичайний інцидент стався на азовському узбережжі Криму, у місті Щолкіне. У караоке-барі на набережній хтось замовив пісню "Дике поле" українського хіп-хоп-виконавця та актора Ярмака. Ярмак народився у Борисполі під Києвом, свій перший кліп в інтернет він виклав ще 2011 року. З початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну Ярмак вступив до лав ЗСУ.

У кліпі демонструється герб України та символіка "Азова", а текст присвячений протистоянню Київської Русі Орді монголо-татар. Включений на великому екрані кліп викликав переполох у барі, його працівники намагалися вимкнути пісню, але їм не вдалося і вона дограла до кінця. Інцидент стався, ймовірно, 14 серпня.

Справа швидко дійшла до Ленінського районного суду. Винним був визнаний Юрій Родіонов, його звинуватили за адмінстаттею 20.3 "Публічне демонстрування нацистської атрибутики". Покарання для адміністративного арешту, який поставив українську пісню - 10 діб. Також повідомляється, що причетні до правопорушення двоє чоловіків "повністю розкаялися і вибачилися".

При цьому, як пишуть у виданні "Кримський процес", на сайті суду на сьогодні, 15 серпня, немає інформації про дату та час розгляду справи, а також про його рішення у цій справі.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах