Карта бойових дій в Україні 15 серпня

Карта бойових дій в Україні 15 серпня.

Карта бойових дій в Україні 15 серпня. Фото: Kostiantyn Liberov

Події
15 серпня 2022 08:01

Сьогодні, 15 серпня, в Україні розпочалась 173-а доба повномасштабної війни, яку розпочала Росія на нашій території. Армія РФ здійснила наземні атаки на північ від Харкова, на північний захід від Слов’янська, на схід від Сіверська та досягли невизначених досягнень навколо Бахмута. Українські війська завдали удару по зосередженню військ Вагнера в Попасній Луганської області, завдавши втрат.

Vgorode публікує карту бойових дій за даними Інституту вивчення війни (ISW) 15 серпня.

Сейчас все самое оперативное в нашем Telegram-канале. Подписывайтесь, чтобы быть в курсе самой важной информации

Карта бойових дій в Україні 15 серпня фото 1Карта бойових дій в Україні 15 серпня фото 1

Російські війська здійснили обмежену наземну атаку на північний захід від Слов’янська 14 серпня. Український Генштаб повідомив, що російські війська намагалися прорвати українські оборонні рубежі в Долині, приблизно за 20 км на північний захід від Слов’янська вздовж траси Е40 Ізюм-Слов’янськ. Окупанти продовжували артилерійські удари між Ізюмом і Слов’янськом, зокрема вздовж кордону Харків-Донецька область поблизу Краснопілля, Дібровного, Курульки та Богородичного.

Карта бойових дій в Україні 15 серпня фото 2 1Карта бойових дій в Україні 15 серпня фото 2

Російські сили здійснили обмежену наземну атаку на північ від Харкова. Український Генштаб повідомив, що українські сили відбили спробу російської розвідки біля Питомника, приблизно за 10 км на північ від Харкова.

Міністерство оборони Росії офіційно заявило, що російські війська взяли Уди, повторюючи заяви російських джерел від 13 серпня, але немає жодних додаткових доказів на підтримку цієї заяви.

Ворог завдав авіаударів на північ від Харкова в районі Питомника та на північний схід від Харкова в районі Перемоги та Верхнього Салтова. Також продовжував обстріли населених пунктів на північ, північний схід і схід від Харкова.

Голова Харківської області Олег Синєгубов заявив, що російські війська ввечері 13 серпня обстріляли із запалювальних боєприпасів Київський район Харкова.

Карта бойових дій в Україні 15 серпня фото 3 2Карта бойових дій в Україні 15 серпня фото 3

Сорок дві країни, включно з усіма членами Європейського Союзу, оприлюднили спільну заяву, в якій закликали Росію негайно вийти із Запорізької атомної електростанції (АЕС) в окупованому Енергодарі Запорізької області близько 05:00-06:00 за східним часом 14 серпня, всього за дві-чотири години до наступних ударів по місту. Джерела в українському уряді повідомили, що 14 серпня о 15:00-15:30 за українським часом (08:00-08:30 за східним часом) російські війська випустили шість снарядів по Енергодару, убивши співробітника АЕС.

Російські джерела звинуватили українські війська в ударах по АЕС з безпілотників-камікадзе іноземного виробництва, ракет GMLRS і артилерійських систем НАТО. 13 серпня ISW повідомила, що геолокаційні відеозаписи показують російську 203-мм артилерійську систему "Піон", яка працює приблизно в 11 км від Запорізької АЕС.

Карта бойових дій в Україні 15 серпня фото 4 3Карта бойових дій в Україні 15 серпня фото 4

Російські військові комісії продовжують стикатися з труднощами щодо стимулювання росіян до підписання контрактів на військову службу. Петербурзьке видання "Фонтанка" повідомило, що чоловікам військового віку (деяким до 49 років) почали надходити листи та дзвінки з наказом з’явитися в пункти комплектування для розмови про службу за контрактом.

Карта бойових дій в Україні 15 серпня фото 5 4Карта бойових дій в Україні 15 серпня фото 5
Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах