У Києві провели унікальний концерт на воді у "сталінському тунелі"

У Києві провели унікальний концерт на воді у "сталінському тунелі".

У Києві провели унікальний концерт на воді у "сталінському тунелі". Фото: t.me/kievreal1

Події
15 серпня 2022 23:20

У затопленому "сталінському тунелі", розташованому за кілька кілометрів від метро "Видубичі", було проведено зовсім незвичайний концерт, де всі глядачі сиділи у... байдарках.

Нагадаємо, будівництво тунелів під Дніпром проходило перед Другою світовою війною і на її початку - у 1938—1941 роках. За планом тунелі мали замінити мости через Дніпро, які могли бути зруйновані авіацією противника. Тунелями повинна була проходити військова техніка з одного берега річки на інший. Закінчити будівництво мали до 1944 року, проте німецьке вторгнення на територію України завадило цим планам.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Після війни потреби в тунелях вже не було і вони залишилися закинуті на десятиліття. В останні роки у зв'язку з розвитком туризму в столиці на занедбаний тунель на Жуковому острові почали відвозити туристичні групи.

І ось, нарешті, цей об'єкт почав використовуватись у культурних цілях. У Києві провели перший в історії "водно-підземний" концерт на воді, повідомляє телеграм-канал "Реальний Київ". У ньому взяли участь бандурист Роман Гриньков та вокалістка Лариса Дедюх.

Також повідомляється, що концерт був благодійний. Його організаторам вдалося зібрати 25 000 гривень для підтримки ЗСУ.

Фото: t.me/kievreal1Фото: t.me/kievreal1
У Києві провели унікальний концерт на воді у "сталінському тунелі" фото 1У Києві провели унікальний концерт на воді у "сталінському тунелі" фото 1
Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах