У Києві розпочалися протести проти забудови міста хмарочосами

У Києві розпочалися протести проти забудови міста хмарочосами.

У Києві розпочалися протести проти забудови міста хмарочосами. Фото: facebook.com/vladislav.trubitsyn

Події
16 серпня 2022 19:44

У столичному районі Оболоні місцеві жителі вийшли на протест, вимагаючи заборонити будівництво комплексу 33-поверхових будинків.

Після початку повномасштабного вторгнення Росії до України у столиці припинилося будь-яке будівництво, зникли й протести проти забудовників. Однак у міру того, як Київ повертається до нормального життя, ця проблема знову стала актуальною. Скандальне будівництво знаходиться на Оболоні на території спортивного комплексу "Акваріум". Тут хочуть збудувати ЖК, що складається з чотирьох будинків, кожен з яких матиме 33 поверхи.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Про протести місцевих жителів розповів депутат Київської міської ради Владислав Трубіцин у своєму Фейсбуці. Сам депутат повністю підтримує думку громадськості та зі свого боку направив депутатські запити до Державної інспекції архітектури та містобудування України та мера столиці Віталія Кличка.

Скандальна будівля розташована за адресою проспект Героїв Сталінграда, 45. Площа забудови – 1,58 гектара. У протестах взяли участь до ста місцевих мешканців із 9-го мікрорайону, а також активісти та представники громадської організації "Оболонська Січ". Боротьба за територію спорткомплексу "Акваріум" та береги розташованого поряд Білого озера триває вже багато років.

Від влади місцеві жителі вимагають відкликати проект рішення, яким ділянку землі під будівництво хмарочосів було передано ТОВ "Інтерспорт". Мешканці хочуть бачити на місці свого проживання спорткомплекс та зелену зону на берегах озера.

Фото: facebook.com/vladislav.trubitsynФото: facebook.com/vladislav.trubitsyn

Фото: facebook.com/vladislav.trubitsynФото: facebook.com/vladislav.trubitsyn
Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах