Карта бойових дій в Україні 16 серпня

Карта бойових дій в Україні 16 липня.

Карта бойових дій в Україні 16 липня. Фото: defence-ua.com

Події
16 серпня 2022 07:32

В Україні розпочалась 174-а доба повномасштабної війни, яку розпочала Російська Федерація. На деяких напрямках ворог продовжує проводити наземні наступи, на інших - надає перевагу оборонній позиції. Бійці так званих "ДНР" та "ЛНР" втомилася від виснажливих наступальних дій за межами своїх заявлених кордонів і відмовляються воювати в інших областях. Їхній моральний стан оцінюється як низький.

Недивлячись на це, у Донецькій, Луганській та частково Харківській областях окупанти намагаються наступати та вести бої.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Vgorode публікує карту бойових дій за даними Інституту вивчення війни (ISW) 16 серпня.

Карта бойових дій в Україні 16 липня.Карта бойових дій в Україні 16 липня. Фото: www.understandingwar.org

15 серпня російські війська здійснили обмежені наземні атаки на північний захід від Слов’янська. У напрямку Мазанівка та Долини окупанти відступили після невдалих атак. Російські війська також зазнали невдачі у своїх спробах витіснити українські сили артилерійським вогнем у Краснопіллі, Грушувасі  та Асіївці, що неподалік Ізюма. По Слов'янську, Залиману, Богородичному, Бражківці та Вірнопіллі ворог продовжив наносити удари.

Численні наступальні операції ворогів за минулу добу були проведені на схід і південний схід від Сіверська. Однак, за даними Генштабу ЗСУ, всі спроби росіян просунутися до населених пунктів були безуспішними. Російські війська застосували свою авіацію під Спірним і Пришибом, а також обстрілювали Сіверськ.

Також окупанти продовжили наземні атаки на схід від Бахмута та досягли обмежених територіальних здобутків. Разом з тим, після невдалого наступу в напрямках Соледару, Кодеми та Вершини вони відступили на вихідні позиції. Загалом на Бахмутському напрямку російські війська проводили посилену розвідку та завдали авіаударів поблизу Соледару та Яківки та безпосередньо по Бахмуту.

Продовжилися наступальні дії окупантів і навколо Авдіївки. Навколо Пісків, Первомайського, Невельського та Старомихайлівки ворог відступив. Навколо Авдіїївки тривають важкі бої, про що свідчать геолокаційні кадри.

Минулої доби російські війська розпочали наземний штурм поблизу Донецька, намагаючись прорвати українську оборону. Окупанти безуспішно атакували в напрямках Новомихайлівки, Володимирівки, Павлівки та Водяного та поблизу кордону Донецької та Запорізької областей. 

Українські військові також знищили штаб ПВК "Вагнер" у Попасній, після того, як російський "воєнкор Середа" показав фото з цього місця у мережі. Також боєкомплекти окупантів було знищено у Ясиноватій та Донецьку.

Карта бойових дій в Україні 16 липня.Карта бойових дій в Україні 16 липня. Фото: www.understandingwar.org

Минулої доби російські війська провели обмежені наступальні дії вздовж Харківського напряму. Окупанти з Козачої Лопані намагалися прорвати українську оборону поблизу Удів. Російські джерела стверджують, що контролюють цей населений пункт, але доказів цьому немає. Приблизно за 40 кілометрів на північ, схід і південний схід від Харкова ворогом було нанесено ракетні удари невстановленими ракетами із трубної, танкової та реактивної артилерії.

Карта бойових дій в Україні 16 липня.Карта бойових дій в Україні 16 липня. Фото: www.understandingwar.org

Російські та українські сили знову обмінялися звинуваченнями в обстрілі Запорізької атомної електростанції в Енергодарі. Окрім цього, Росія відкинули міжнародний заклик залишити територію Запорізької АЕС та подвоїли звинувачення українських сил в обстрілі АЕС, а західних держав у надмірному залученні та недоречних звинуваченнях. Минулої доби російські війська обстріляли Нікополь і Марганець. 15 серпня російські сили не проводили наземних нападів на Південну вісь, але продовжували обстріли по всій південній лінії фронту. Генштаб ЗСУ повідомив, що окупанти завдали авіаударів по Андріївці, Білогірці та Лозовому поблизу українського плацдарму, а також поблизу Мирного та Благодатного. Російські війська також завдали авіаударів по Щербакам та Чарівному, що у Запорізькій області.

Південне оперативне командування ЗСУ також повідомило, що російські війська здійснили ракетний обстріл із ЗРК С-300 по освітній та цивільній інфраструктурі міста Миколаєва. Натомість українські захисники завдали ударів по складах російських боєприпасів у Благодатівці, біля плацдарму в Лозовому та Новопетрівці.

Карта бойових дій в Україні 16 липня.Карта бойових дій в Україні 16 липня. Фото: www.understandingwar.org

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах