В Україні надаватимуть психологічну допомогу батькам та дітям, які постраждали від війни

В Україні надаватимуть психологічну допомогу батькам та дітям, які постраждали від війни.

В Україні надаватимуть психологічну допомогу батькам та дітям, які постраждали від війни. Фото: Коло турботи

Події
17 серпня 2022 12:25

Війна – найгірший винахід людства. Одних вона скалічує фізично, інших – морально. В такий нелегкий час надзвичайно важливо дбати про ментальне здоров’я. На жаль, зараз кожен українець відчуває психологічний тиск і цю проблему необхідно обов’язково вирішувати.  

Особливо вразливими під час війни є діти. Сотні українських дітей знаходилися під обстрілами, були змушені переховуватися в підвалах чи бомбосховищах або покинути свій дім та переїхати у безпечніші зони. Такі події назавжди закарбуються в пам’яті і по-різному вплинуть на розвиток дитини. Часто діти, які постраждала від війни, не можуть повернутись до нормально життя і потребують допомоги кваліфікованих спеціалістів.

Нині в Україні активно запускають всілякі проєкти, які надають безкоштовну психологічну допомогу українцям. Одним з них є благодійний проєкт "Коло турботи", який запустила ГО "Центр соціального лідерства".

В рамках проєкту дітям та їхнім батькам, які пережили трагічні події під час війни, надаватимуть безоплатну психологічну допомогу. Сім’ї зможуть поспілкуватися з кваліфікованими психологами, взяти участь у семінарах та конференціях.

Батьки, чиї діти постраждали від війни, отримають від психологів поради, як простими словами говорити з дітьми про війну, як подолати посттравматичний стресовий розлад і виростити дитину здоровою та щасливою.

В Україні надаватимуть психологічну допомогу батькам та дітям, які постраждали від війни.В Україні надаватимуть психологічну допомогу батькам та дітям, які постраждали від війни. Фото: Коло турботи

Фонд працює у Києві, Львові, Умані і Дніпрі. Однак за потреби мобільна бригада психологів виїжджатиме у міста та заклади, що знаходяться у радіусі до 200 км від цих міст, та проводитиме консультування для родин з дітьми.

Батьки та діти, що потребують психологічної підтримки, можуть звернутися на гарячу лінію "Кола турботи" за телефоном 0800331391. Дитячий психолог працює щодня з 16:00 до 20:00.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах