СБУ повідомила про підозру 8 військовим РФ, які мародерили у Бучі

СБУ повідомила про підозру 8 військовим РФ, які мародерили у Бучі.

СБУ повідомила про підозру 8 військовим РФ, які мародерили у Бучі. Фото: kor.ill.in.ua

Події
17 серпня 2022 11:37

Служба безпеки України заочно повідомила про підозру ще вісьмом військовослужбовцям РФ, які мародерили у будинках у Бучі під час окупації Київщини.

Ці окупанти проводили в області так звані "зачистки" населених пунктів. Вони грабували майно місцевих мешканців, щоб згодом відправити все це своїм рідним. Як повідомили у СБУ, слідчі зібрали усі беззаперечні докази порушення законів і звичаїв війни цими особами.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Більшість із встановленних окупантів - військовослужбовці в/ч 6720 федеральної служби військ національної гвардії Росії. Серед них є й десантник-гвардієць з окупованого Криму.

Встановлено, що з 24 лютого по 31 березня ці російські військові на території тимчасово окупованої Бучі награбували собі "трофеї", зокрема, комп’ютерну та побутову техніку, ювелірні вироби, гаджети, одяг, продукти харчування тощо. Згодом усе вкрадене майно окупанти відправляли рідним через білоруську пошту. Відправлення йшли з міста Мозир у Алтайський та Хабаровський краї, а також на Сахалін.

СБУ назвала імена всіх злочинців:

  • Валієв Г.М.;
  • Дмитрієв О.М.;
  • Іванісов С.А.;
  • Коваленко Є.Є.;
  • Петриченко В.О.;
  • Пікалов О.Ф;
  • Семенов І.І.;
  • Шулайкін М.М.

СБУ повідомила про підозру 8 військовим РФ, які мародерили у Бучі фото 1СБУ повідомила про підозру 8 військовим РФ, які мародерили у Бучі фото 1

Наразі всім їм повідомлено про підозру в порушенні ч. 1 ст. 438 Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від восьми до дванадцяти років.

Викриття мародерів проводили співробітники Головного управління з протидії системним загрозам управління державою ДЗНД СБУ разом із Національною поліцією за процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора.

Нагадаємо, раніше Vgorode писав, що у Києві пройшов суд над російським окупантом, який у березні пограбував будинок у селі Перемога. Росіянин розповів, що вкрасти речі з будинку йому наказав командир. За рішенням суду військовослужбовцю призначено покарання у вигляді 12 років ув'язнення.

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

"Підсумки дня. Новини України та світу" - о 22:00 пишемо добірку про те, що важливого відбулося протягом дня.
Vgorode.ua Київ - усе, що стосується нашого міста.
"Диван зачекає" - куди ходити у Києві, та як розважатися.
"Сова" - кращі добірки кіно, серіалів, та музики.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах