Карта бойових дій в Україні 18 серпня

Карта бойових дій в Україні 18 серпня.

Карта бойових дій в Україні 18 серпня. Фото: АрміяInform

Події
18 серпня 2022 07:33

В Україні розпочалась 176-а доба повномасштабної війни і боротьби за свободу всієї її території. Після вибухів у тимчасово окупованому Криму російське військове керівництво, ймовірно, втрачає впевненість у безпеці півострова. Разом з тим, удари по військовим об'єктам РФ призвели до стану підвищеної готовності та реструктуризації складу сил, матеріально-технічного забезпечення та керівництва російського угруповання в Криму з метою пом'якшення наслідків подальших ударів. Так, росіяни передислокують десятки літаків і гвинтокрилів з передових районів Криму у глиб півосторова та на материкову частину Росії.

Vgorode публікує карту бойових дій за даними Інституту вивчення війни (ISW) 17 серпня.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Карта бойових дій в Україні 18 серпня.Карта бойових дій в Україні 18 серпня. Фото: www.understandingwar.org

Російські війська здійснили наземні атаки поблизу кордону Харківської та Донецької областей. Вони намагалися просунутися поблизу Богородичного, в районі Мазанівки та Нової Дмитрівки, що неподалік Слов'янська. Бойові дії на лінії Мазанівка-Богородичне ускладнюються тим, що бійцям важко пройти густий ліс. Росіяни, ймовірно, продовжуватимуть позиційні бої в тактично складних лісових масивах, щоб утриматися від українських контратак. Крім того, окупанти нанесли артилерійські удари по українських позиціях та цивільній інфраструктурі в районах Слов’янська та Краматорська.

Також за минулу добу пройшли обмежені наземні атаки російської армії на південь від Сіверська. Окупанти намагалися просунутися в напрямку Веселого, а також здійснили наземну атаку біля Спірного.

Обмежені наступи ворога здійснювались і неподалік Бахмута. Російські сили ведуть бої в районі Соледар-Бахмутське. Підрозділи 6-го козацького полку так званої "ЛНР" продовжували спроби закріпити контроль над гіпсовим заводом "Кнауф Гіпс Донбас", щоб мати можливість здійснити наступ на Бахмут. Український Генштаб також повідомив, що російські війська здійснили штурм Білогорівки. Крім того, минулої доби продовжувалися бої поблизу Кодеми та Зайцевого. Неподалік Майорська, Залізного та Шумів, ворожі наступи наразі зупинено. 

Російські сили досягли незначних успіхів під час наземних атак на північний захід від Донецька. Окупанти мали частковий успіх у напрямку Оптиного та Новомихайлівки, і під прикриттям артилерійського вогню намагалися наступати на Невельське.

Карта бойових дій в Україні 18 серпня.Карта бойових дій в Україні 18 серпня. Фото: www.understandingwar.org

На Харківському напрямку росіяни відновили обмежені наземні атаки. Минулої доби окупанти повинні були відступати після спроби прорвати українську оборону в напрямку Леб’яжого та Базаліївки. Окрім цього, російські війська завдали авіаударів на схід і південь від Харкова, поблизу Старого Салтова та Моспанового. Також війська ворога випустили декілька ракет безпосередньо по Харкову, через що близько 7 людей загинуло, а 16 - отримали травми.

Карта бойових дій в Україні 18 серпня.Карта бойових дій в Україні 18 серпня. Фото: www.understandingwar.org

17 серпня російські війська продовжували слабкі штурми на північному заході Херсонської області замінували Інженерне та Українське у Запорізькій області. Окупанти продовжували використовувати авіацію для ударів по українських позиціях біля Херсона та поблизу річки Інгулець, а також обстріляли з артилерії 27 невизначених населених пунктів уздовж кордону Херсонської, Миколаївської та Дніпропетровською областей.

Російські війська намагаються відремонтувати та використовувати баржі для транспортування обладнання через річку Дніпро. 

Минулої доби російські війська завдали ракетних ударів по Миколаєву та прибережному населеному пункту в Одеській області. Літаками Ту-22М3 та ракетами Х-22 завдали ударів по об’єктах рекреаційної та житлової інфраструктури в прибережному місті Затока, вздовж залізничного та автомобільного сполучення з Румунією. Також окупанти обстріляли з трубної артилерії Нікополь і Червоногригорівку.

Українські війська продовжували завдавати ударів по російських опорних пунктах і складах боєприпасів на північному заході та півночі Херсонської області. Українські партизани у тимчасово окупованому Мелітополі здійснили обстріл із саморобного вибухового пристрою у поблизу однієї з комендатур російської військової окупаційної адміністрації.

Карта бойових дій в Україні 18 серпня.Карта бойових дій в Україні 18 серпня. Фото: www.understandingwar.org

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах