Українців попереджають про загрозу масованих ракетних ударів 19-24 серпня

Українців попереджають про загрозу масованих ракетних ударів 19-24 серпня.

Українців попереджають про загрозу масованих ракетних ударів 19-24 серпня. Фото: facebook.com/mod.mil.rus

Події
19 серпня 2022 17:34

Росія нарощує озброєння на території Білорусі, звідки може обстрілювати Україну, зокрема на День Незалежності. Ворог використовує державні свята для залякування та ракетного терору громадян.

Експерти попереджують, що вже з п’ятниці, 19 серпня, потрібно бути дуже уважними та не нехтувати сигналами повітряної тривоги.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Про небезпечні "подарунки" від росіян на День Незалежності України повідомив речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат під час брифінгу.

- Є у нас різна інформація від ГУР та інші служби мають деяку інформацію про ці переміщення (російської техніки на території білорусі - Ред.) У нас скоро велике свято – День Незалежності, зрозуміло, що противник завжди використовує такі дати для "привітань". Ми маємо бути готовими до цього, - сказав військовий.

За інформацією організації "Білоруський Гаюн", на території Республіки зараз знаходиться до 14 ЗРК С-400 і близько 60 ракет до них, і, ймовірно, йде підготовка до ракетних ударів.

Переміщення військ та озброєння ворога на території Білорусі спостерігається постійно. 

- Якщо прилітає з Росії Іл-76 на територію Білорусі, то зрозуміло, що він привозить озброєння, - зазначив Юрій Ігнат.

Радник голови Офісу президента Олексій Арестович висловився щодо загрози ракетних ударів по Києву цими днями. За його словами, війна Росії проти України вже досягла такого стану, що погрози РФ ні до чого не призводять. Це також стосується можливих ракетних ударів по столиці.

- Чисто емоційний жест – щоб убити більше громадянських та зіпсувати нам свято? По-перше, ми відповімо і зіпсуємо свято набагато більше за Російську Федерацію. І хто в це не вірив до Криму, тепер може переконатися, що цілі та можливості є для цього, - сказав Арестович у нещодавньому інтерв'ю.

У Міністерстві внутрішніх справ також заспокоїли, що Росія не готує наступ на Київ у День Незалежності України. Водночас українцям варто готуватися до різних сценаріїв дій з боку Росії. Заступник міністра внутрішніх справ Євген Єнін нагадав, що Путін любить символізм і саме тому в ці дні (19-24 серпня) особливо необхідно дослухатися порад, які дає МВС та військові адміністрації.

Нагадаємо, раніше Vgorode писав, що у МАГАТЕ пояснили, чи загрожує Україні ядерна катастрофа через обстріли окупантами Запорізької АЕС. Відомо, що через ракетні атаки на станції пошкоджено зовнішню систему електропостачання станції, стіни, дах і вікна в зоні сховища відпрацьованого ядерного палива та кабелі зв'язку, які є частиною його системи радіаційного контролю. 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах