Для імпортних товарів повернули обов'язкове маркування українською мовою

Для імпортних товарів повернули обов'язкове маркування українською мовою.

Для імпортних товарів повернули обов'язкове маркування українською мовою. Фото: depositphotos.com

Події
20 серпня 2022 17:48

Кабінет міністрів України повернув норму про обов'язкове маркування всіх товарів, що ввозяться з-за кордону, проте з деякими винятками.

Так, на продуктах харчування та інших товарах повинні будуть знову клеїти спеціальні етикетки українською мовою з детальною інформацією про виробника, склад, термін придатності тощо.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Нагадаємо, після повномасштабного вторгнення РФ в Україну 24 лютого цю норму дозволили тимчасово скасувати. Таким чином підприємствам, які закуповували продукцію за кордоном та ввозили її на територію нашої країни, спростили процедуру та допомогли безперебійно забезпечувати населення необхідними товарами в умовах воєнного стану.

З цієї причини українці могли побачити на прилавках магазинів та супермаркетів безліч імпортних товарів без маркування українською мовою. Часто через це виникали суперечки, що з-поміж усіх товарів на продаж нелегально виставляли й гуманітарну допомогу від інших країн.

У Міністерстві аграрної політики заявили, що зараз національні підприємства здатні в повному обсязі забезпечити потреби українських споживачів у безпечних та якісних продуктах харчування з дотриманням вимог харчового законодавства.

Тому вчора, 19 серпня, Кабмін ухвалив постанову, згідно з якою повертають норму про обов'язкове маркування товарів українською мовою.

При цьому всі продукти харчування, які вже привезли або завезуть в Україну з 9 березня по 1 грудня 2022 року, можуть перебувати в обороті до закінчення мінімального терміну придатності або граничного терміну споживання (дати "вжити до").

Як з 2018 року має виглядати етикетка - читайте за посиланням.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах