У Києві на Хрещатик привезли підбиту російську техніку - фото

У Києві на Хрещатик привезли підбиту російську техніку – фото.

У Києві на Хрещатик привезли підбиту російську техніку – фото. Фото: Reuters

Події
20 серпня 2022 19:29

До Дня Незалежності України в Києві вирішили провести своєрідний "парад" російської техніки, тільки не такий, як був у планах у російських окупантів у лютому цього року. Усю виставлену техніку було підбито ЗСУ в результаті весняних боїв.

На головній вулиці столиці України виставлено безліч різноманітної техніки, з якою росіяни прийшли на українську землю. Тут можна побачити танки Т90, Т80, Т72 різних модифікацій, бронетранспортери, реактивну артилерію "Град" та "Ураган", самохідні артилерійські установки "Акація", "Хоста", "Мста-С", "Гвоздика". Також усі охочі зможуть оглянути зразок важкої вогнеметної системи ТОС-1А "Сонцепек", КамАЗ-63968 "Тайфун-К" - універсальний бронеавтомобіль підвищеної захищеності, "Панцир-С1" - самохідний зенітний ракетно-гарматний комплекс.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Окрім цього, на Хрещатик привезли залишки ракет С300 та реактивних снарядів, якими обстрілювали Харків, розповів радник міністра оборони України Олексій Копитько. Експонатів стане ще більше – деякі перебувають у дорозі.

Всім, хто гуляє Хрещатиком, варто бути обережними, лазячи по техніці, вона може бути небезпечна через гострі металеві частини. Підбиту техніку ніхто спеціально не готував до експозиції, вона в тому стані, як була взята на полі бою. Також Олексій Копитько закликав батьків не засовувати своїх дітей усередину іржавої техніки, що згоріла. При цьому лазити по танках, гарматах та автомобілях дозволяється вільно, жодних обмежень немає.

Виставку організовано за рішенням Кабінету міністрів України силами Міноборони, МВС, ДСНС, Нацполіції за участю військово-цивільної адміністрації. Головний "спонсор" виставки, який взяв на себе всі витрати на ліквідацію техніки противника та доставку на Хрещатик - Збройні сили України.

Фото: t.me/kopytkoavФото: t.me/kopytkoav

Фото: t.me/kopytkoavФото: t.me/kopytkoav
Фото: t.me/kopytkoavФото: t.me/kopytkoav
Фото: t.me/kopytkoavФото: t.me/kopytkoav
Фото: t.me/kopytkoavФото: t.me/kopytkoav
Момент перевезення техніки.Момент перевезення техніки. Фото: t.me/kopytkoav
Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах